Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 13
Tuğkan Can
8 ay önce - Prş 25 Ksm 2021, 16:03

Alıntı:


Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Mersin ilimize özgü imza niteliğinde olan muhteşem tatlılara yer veriyoruz.

MERSİN USULÜ CEZERYE
MALZEMELER




6 adet havuç
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

YAPILIŞI: Havuçlarımızı iyice yıkayarak soyuyoruz. Rendemizin ince tarafı ile rendeliyoruz. Cevizlerimizi hafif irilikte olacak şekilde kıyıyoruz. İçerisine yarım su bardağı su ilave ediyoruz. Yaklaşık 10 dakika tahta kaşık ile ezerek pişiriyoruz. Püreye yakın bir kıvam alan havuçlarımızın içerisine şeker ilave edip karıştırıyoruz. Ardından yarım bardak suyumuzu ekliyoruz. 3 yemek kaşığı suyumuzu bir kaba alıyoruz. Üzerine 3 yemek kaşığı nişastamızı ekleyerek eritiyoruz. Bu karışımı da karıştırarak havuçlu harcımıza döküyoruz. En son cevizlerimizi ekliyoruz. Harmanlıyoruz. Bu şekilde de 3-5 dakika arası pişiriyoruz. Cam fırın kabına, Hindistan cevizimizden yarım bardak kadarını serpiştiriyoruz. Havuçlu harcımızı yayıyoruz. Bu şekilde buzdolabında en az 3 saat dinlendiriyoruz. Dilimlemeden 5 dakika önce buzluğa koyuyoruz. İyice soğutuyoruz. Ardından buzluktan çıkartarak istediğimiz şekilde dilimliyoruz. Dilimlerimizi bu Hindistan cevizine buluyoruz.


https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/idil-c ...-tatlilari


Tuğkan Can
8 ay önce - Prş 25 Ksm 2021, 22:00

Alıntı:


Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Mersin ilimize özgü imza niteliğinde olan muhteşem tatlılara yer veriyoruz.

KEREBİÇ
MALZEMELER




1 yumurta
125 gr. katı yağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı Dorbi kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik

İÇ MALZEME:

1 su bardağı iri kırılmış ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Pudra şekeri

YAPILIŞI: Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp 5 dakika yoğuruyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz. İç olan ceviz, şeker ve tarçını karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz gibi parçalar koparıyoruz. Kopardığımız parçayı içli köfte yapar gibi oyup, iç kısmını ceviz ile doldurup kapatıyoruz. Yuvarlayıp kerebiç kalıbına bastırıyoruz. Hazırladığımız kerebiçleri fırın tepsisine dizip 175 derece fırında hafiften kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğutup üzerine pudra şekeri serpiyoruz.


https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/idil-c ...-tatlilari


Kemal216
6 ay önce - Pzr 23 Oca 2022, 13:16
Fellah Köftesi



(+)



(+)


muratcan91
6 ay önce - Pzr 23 Oca 2022, 15:22

Fellah köftesinin yanı sıra Kürt köftesi de denir.

Kemal216
6 ay önce - Pzr 23 Oca 2022, 15:27

Sarımsaklı Köfte, Bulgur Köftesi, Yüksük köfte diye de uzuyor birçok ismi var...

Emsal92
6 ay önce - Pzr 23 Oca 2022, 15:35

Bu her yerde aynı lezzet olmuyor. Mersin'de salçadan mıdır Zeytinyağından mı bulgurun çeşidinden mi nedir apayrı güzel oluyor tadı. İstanbul'da yapalım dedik market salçasıyla bulguruyla olmadı... Yanında söğüş taze salatalık, yayla domatesi ve turşuyla yenir.

Taşeli
6 ay önce - Pts 07 Şub 2022, 22:06

Mersin Lahmacunu



serkan33

1 ay önce - Çrş 29 Hzr 2022, 20:02

Sahrap Soysal batırık yapıyor Mustafa Gültak ve onun eşiyle beraber, keyifli bir program olmuş izlemenizi tavsiye ederim Mersin mutfağını uygulamalı tanıtmış Sahrap hanım kendine özgü üslubuyla






sayfa 13
« önceki   123 ... 111213
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET