1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3537  |
 |
ffamer
1 yıl önce - Cum 28 Oca 2022, 22:27
%17 Yıllık faiz,
3 aylık olursa %4.19
Yani 3 ay sonunda, giriş seviyesinden döviz, %4.19 oranının altında kalırsa sadece bu oran alınacak.
Arkadaşın biri eksilemiş, ''kaynak belirtmeliydi'' diyerekten.
Halbuki hesap basit bir matematik işlemiydi.
Yine de yazayım madem;
%17*90Gün/36500= %4.19
En son ffamer tarafından Cmt 29 Oca 2022, 08:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
Abdulhamit 3
1 yıl önce - Cmt 29 Oca 2022, 00:14
"Vatan sevgisi maya gibidir, sütü bozuklarda tutmaz".
Sütü bozuklar dolar düşmesin diye dua ediyorlar, yiğitçe dolarınızı bozdurmayın, dolarınızı bozdurursanız, dolar düşer, dolar düşerse, enflasyon da düşer, o zaman iktidarı deviremeyiz diyemiyorlar, onun yerine suret-i haktan gözükmeye çalışıyor, kıvranıyorlar, laf ebeliği yapıyorlar, karın ağrılarını süslü ama içi boş laflarla, ezbere söyledikleri slaganlarla gizlemeye çalışıyorlar.
Dolar, enflasyon 70-80 yıldır kronikleşmiş sorunlar, bugüne özel değil. Üstelik, doların enflasyonun %50'si içeri kaynaklı ise, %50'si de dış kaynaklı, enerji fiyatlarında ki artışlardan kaynaklı, pandemi kaynaklı.
Tayyip Erdoğan köpük alındı diyor, dolar zamanla düşecek diyor ama bazıları ne olur ne olmaz dolar düşerse hesaplar şaşar, o yüzden iktidarı ne kadar hırpalarsak kârdır hesabı içerisindeler.
Dolar bir günde, bir ayda elbette düşmeyebilir ama en azından 2-3 daha bu şekilde kontrol altında tutulursa, o zaman döviz hesapları çözülür. Hükümet ne yapıp ne edip kontrol altında tutacaktır.
|
 |
92adalet
1 yıl önce - Cmt 29 Oca 2022, 00:53
Rakamlara aldanan arkadaşlara duyurulur. Asgari ücretin satın alma gücü ortada.
Bizim altımızdaki ülkelerde de halk öldük bittik diyor mudur acaba?
|
 |
Omera 21
1 yıl önce - Cmt 29 Oca 2022, 01:07
İyide bu satım alma gücüne vergiler dahil değil . Vergiler dahil edilince altımızda kalan bir çok ülkeye göre geriye düşeriz. En basitinden Portekizde aynı model sıfır araç fiyatına bakın bir de bizim fiyata bakın
|
 |
Emir ERTEN
1 yıl önce - Cmt 29 Oca 2022, 01:39
İyi de o ülkelerin asgari ücretli çalışan oranı bizimki kadar yüksek mi?
|
 |
The_Turk
1 yıl önce - Cmt 29 Oca 2022, 01:57
“İyi de”
“Ama”
“Fakat”
Böyle kelimeler ile başlarsanız arkasını iyi getirin.
Hiç düşündünüz mü? 20 yıl önce bu listenin neresindeydik? Ben çok iyi biliyorum. Hadi tahmin edin bakalım. Yıldan asagi mi inmişiz. Yoksa saha aşağılardan yukarı mi çıktık???
|
 |
ffamer
1 yıl önce - Cmt 29 Oca 2022, 08:40
Alıntı: |
İyi de o ülkelerin asgari ücretli çalışan oranı bizimki kadar yüksek mi?
|
Bazı işyerlerinde asgari ücretin dahi ödenmemesi ile ilgili haberler gazetelere yansımıştı. Nitekim son dönemde yeni asgari ücretler henüz alınma aşamasındayken bazı patronların işçilere ''ben sana 4250TL değil 3250-3500TL veririm, bu rakama çalışıyorsan çalış'' minvalindeki haberleri gazetelerden okumuştuk.
https://www.denizlihaber.com/ekonomi/ekonomi-gene ...r-iddiasi/
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/20 ...i-kanlandi
Asgari ücretliliğin toplam işgücü içindeki oranı sanıyorum, çoğu Avrupa ülkesinde %1-2 arasındaydı.
Bizde ise belirlenen son rakamlar bazı haberlerden de anlaşılacağı üzere bazı işyerlerini asgari ücretin
altında bir rakamdan ücret vermeye zorlamakta. Ama kağıt üstünde ödenen 4250 rakamı gözükecek fiiliyattaki ödenen rakamla artık her ne kadar örtüşüyorsa.
|
 |
Patron
1 yıl önce - Cmt 29 Oca 2022, 09:22
Bırakın artık diğer ülkeler ile Türkiye'yi karşılaştırmayı.
Başka hangi ülkede dolar bir senede %100 yükselmiş?
|
 |
Krcl
1 yıl önce - Cmt 29 Oca 2022, 09:50
Başka hangi ülkede dolar bir senede %100 yükselmiş? |
Dolar gerçekten can sıkıcı şekilde arttı doğru fakat, bunun etkilerini kırmak için asgari ücrete de yüzde 50 zam yapıldı. Memur maaşlarına da yüzde 30 zam yapıldı ki ikinci altı aylık dönemi dahil edersek belki yüzde 50’yi bulacak. Kıyasladığınız diğer ülkelerde bu kadar yüksek zam yapıldığını zannetmiyorum. Ha yeterli mi derseniz tabi ki yetmez. Fakat kıyas yapıyorsanız bunları da gözönünde bulundurun.
|
 |
gsray
1 yıl önce - Cmt 29 Oca 2022, 10:19
..
Asıl bundan sonra artması can sıkıcı olacak |
|
 |
sayfa 3537  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|