Ana Sayfa  



cangül



Pts 09 Ağu 2004, 20:47   Kocaeli - İzmit - TCG Gayret Gemi Müzesi ve Hızır Reis Denizaltısı




 mesajı beğendiniz mi?: +1
cangül



Prş 27 Tem 2006, 11:51  







En son cangül tarafından Prş 27 Tem 2006, 17:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


 mesajı beğendiniz mi?: +1
cangül



Prş 27 Tem 2006, 11:53  









 mesajı beğendiniz mi?
cangül



Prş 27 Tem 2006, 12:36  



(+)


 mesajı beğendiniz mi?
cangül



Prş 27 Tem 2006, 16:04  

Oramiral Salim Dervişoğlu'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı döneminde Kocaeli Valiliği ve İzmit Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle müze haline getirilen Gayret Muhribi müthiş bir rekora imza attı.
   
  Bu yüzen savaş müzesini, son dört yılda tam 160 bin kişi gezdi. İzmit marinanda her gün ziyaretçi kabul eden ülkemizin ilk müze gemisi Gayret'te ziyaretçiler, bir savaş gemisinde olması gereken bir çok sistemle diğer özellikleri görebiliyor.
   
  Gayret'te, savaş harekat merkezi, makina ve kazan daireleri, köprü üstü, radar, devre dışı bırakılmış silah sistemleri, toplar, sualtı silahları da yer alıyor. Geminin yatakhaneleriyse, sergi salonları olarak kullanılıyor.
   
22 yıl hizmet verdi

    Türk Donanması'na 1973'te ABD'den satın alınarak katılan TCG Gayret Muhribi, 1995'te hizmet dışına ayrıldı. 1996 sonunda oluşturulan müze gemi projesiyle tekrar göreve çağrıldı. Kocaeli Valiliği, İzmit Büyükşehir Belediyesi ve Donanma Komutanlığı'nın girişimleriyle, müze gemi niteliğine uygun özenle dekore edildi ve 20 Ağustos 1997'de ziyarete açıldı.

MUSTAFA BAĞDİKEN Kocaeli DHA


 mesajı beğendiniz mi?: +1
Mesajları seç:   


sponsor link :       |       Exacard.com, Faizsiz ve yüklemeli MasterCard       |