Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 9
Hasan Yüksel

9 ay önce - Cum 17 Nis 2020, 22:41

Bünyan Mutfak Kültürü'nde önemli bir yeri olan bu yemeği yeni nesil dışındakiler çok iyi bilirler. Bir dönem Erzurum'dan gelen kurutulmuş kemiklerden yapılan bu yemeğe ülkemizin bir çok yerinde 'keşkek' adı verilirken Bünyan'da Gendime adı verilmektedir.


(+)


Hasan Yüksel

9 ay önce - Pzr 19 Nis 2020, 19:27

SİLİMSİ: Kayseri Mutfağının en zengin ürünlerinin olduğu bir ilçemiz de Bünyan'dır. Bünyan Mutfak Kültüründe unutulmaya yüz tutmuş bir yemeğimiz var. Karadeniz kültüründe meşhur olan fasulye turşusundan yapılan fasulye kavurması gibi turşudan yapılan yemeğimiz. Bünyan'da tandır ekmeğinin çok yapıldığı bir dönemde bayatlamaya yüz tutan ekmekleri değerlendirmek için yapılan bu yemek aynı zamanda tasarruf amaçlıdır. Pezik, Bünyanlıların bacak turşusu dediği turşuyu kavrulup doğranmış ekmeklerin üzerine dökülerek yapılan maya hoş bir yemektir.


(+)




(+)




(+)




(+)




Cenk Gültekin
site denetçisi

8 ay önce - Sal 12 May 2020, 22:30

Az önce iftarda yağlama yaptı hanım..
İlk defa yedim, kendisi Niğdeli olduğundan biliyormuşta ilk defa yaptı bugün..

Harikaydı valla tadı damağımda kaldı..


Otoyolcu Raycı
2 ay önce - Pzr 08 Ksm 2020, 01:27

Bu akşam ilk kez Kayseri yağlaması yaptık evde.
Hem basit, hem de çok lezzetli bir yemek.
Üstüne sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış maydanoz serperek ve Somer Şef gibi dörde bölünmüş dilimlere çatalı takarak ve döndürerek yemenizi tavsiye ederim.


ppalaremzi
2 ay önce - Pzr 08 Ksm 2020, 01:57

Çatalla yağlama mı yenirmiş. Yerken üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdire gezdire elle yenir.

Otoyolcu Raycı
2 ay önce - Pzr 08 Ksm 2020, 03:00

Pide veya lahmacun gibi kenarından tutulabilecek sertlikte olsa, elle yiyebilirdim; ama elle yiyemeyeceğim kadar yumuşaktı kenarları.
Yapımı kolay ve çok lezzetli bir yemek olduğunu tekrar belirteyim



sayfa 9
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET