Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 4
yusufyuşa23
2 yıl önce - Sal 05 Eyl 2017, 02:09

Yemekler çok lezzetli görünüyor.

yusufyucel82
2 yıl önce - Sal 05 Eyl 2017, 02:19
Kuymak


İsviçre'nin fondüsü varsa bizim de kuymağımız var. Mısır unu, bol tereyağ, yoğurt kaymağı ve uzayan peynirle yapılan karadenize özgü bu kahvaltılık kullanılan malzemeye göre lezzetinde farklılıklar gösterse de karadenizin birçok şehrinde olduğu gibi Samsunda da evlerde ve bütün kahvaltı salonu ve kafelerde en güzel şekilde yapılmaktadır. Hafif dibi tutturulmuş ve üzeri de kaymak bağlamışsa oofff off. Tabi ki ekmek banılarak ve üfleye üfleye yenilir. Üflemeyi unutursanız kuvvetle muhtemel damağınızı yakarsınız. Ekmek bitince ya da çok ekmek yenildiği kanaati oluştuğunda kuymak artık hafif soğumuştur ve kaşıklama faslına geçilir.



Atakum Mehmet
4 ay önce - Cmt 18 May 2019, 10:20

Ramazan ayında, bir Samsun klasiği.

Atom





Atakum Mehmet
4 hafta önce - Prş 22 Ağu 2019, 00:14

Kavak Kaz Tiridi






Kavak Kuyu Kebabı




Kavak Çakallı Menemeni



yusufyucel82
3 hafta önce - Cmt 24 Ağu 2019, 01:40

Çarşamba'nın da kaz tiridi vardır yapılışı kavak Ladik ten farklıdır. çarşamba coğrafi işaretli ürün konusunda diğer ilçelere göre biraz geriden geliyor gibi ya da gözü tok ürün tanıtma çabası yok. Halbuki pidesi döneri köftesi kıvratması simidi tiridi kasketi ayakkabısı ... Hepsi kendine özgüdür. Bafra pidesiyle aldı başını gitti, yine kaymaklı lokumu dondurması da iyi gidiyor. Termeden sonra Bafra da pirincini markalaştırmaya çalışıyor. Ladik havza kavak da bu anlamda çaba sarfediyorlar. Belki ilerde Vezirköprü kendirden ürünleriyle marka olacak.







https://www.google.com/url?sa=t&source=web&am ...YYxKpMz9u5









smtcglr

3 hafta önce - Cmt 24 Ağu 2019, 21:59

Akşam akşam nerden girdim bu sayfaya canım çekti haa



sayfa 4
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET