Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 10
iconiumlu
8 ay önce - Cmt 16 Mar 2019, 16:12

Alıntı:
Halbuki biz diğer illerde ki düğünlerde yemek, meşrubat ve müzik için para alıyoruz düğün misafirlerinden.


Kardeşim hangi memkekette 2000-3000 kişilik yemek veriyorsunuz şehrin ortasında da tanıyan tanımaya herkes misafir olup o yemeği yiyor? Memleket neresi bu arada anlatsana biraz?


Misafir 44c

8 ay önce - Pzr 17 Mar 2019, 08:40

konyada yaşıyorum ama nadiren gittim pek sevdiğim bişi değil hele ki gelin içeri girerken neden battaniye tutarlar anlamadım sanki daha önce hiç görmedik gelini



Yavuz Sinop

7 ay önce - Cmt 06 Nis 2019, 10:09

Gonya'da ilk düğün pilavı... 😊


(+)


Nihat78

7 ay önce - Cmt 06 Nis 2019, 13:41

Yokluk garibanlık zamanı,

80’li yıllar, Konya’da üniversitede öğrenciyken düğünleri gezerdik

Hey gidi günler.


genc konyali
6 ay önce - Cum 26 Nis 2019, 09:42
Konya pilavını yeşillik içinde tadmak


Faaliyetini 30 yıldan fazladır sürdüren Çiftsan, Meram ilçesinde bulunan botanik bahçesinde düğün yemekleri ve organizasyon yemekleri hizmetini sunmaya tekrar başladı.

Geleneksel Konya Pilavı sunumunu Ramaza ayında iftar davetleri fikirlerinizle destekliyor.







Misafir bd9

6 ay önce - Pzr 28 Nis 2019, 13:01

Ekrem çoşkun döner bütün Türkiye'de şube açıyor çok güzel ama 110 gram döneri 10 TL'ye nasıl veriyor biz 20tl den aşağı yemiyoruz Konya'da et çokmu ucuz hile hurda yoksa helal olsun bundan sonra Ekrem çoşkunda yiyeceğiz döneri

atıfkadir
6 ay önce - Pzr 28 Nis 2019, 13:17

konya pilavını çok pahalı olmayan nerde yiyebiliriz

Misafir 00b

6 ay önce - Pzr 28 Nis 2019, 13:20

pilav sismanlatiyor ayrica seker hastasi olanlara 1 kasik yese dahi sekerini yükseltiyor bulgur pilavi aksine daha seker hastalarina iyi geldigi gibi sismanlatma gibi özelligide yok bulgur pilavi tavsiye edilmeli

Yavuz Sinop

4 ay önce - Pzr 30 Hzr 2019, 10:41

Gonya Düğün pilavının asıl ritüeli şöyledir;
Yemekler bir gün önce akşam pişer sabah Namazına kadar dinlendirilir. Namaz kılınıp geldikten sonra Cemaat, damadın Babası (Babası yoksa Ailenin en yaşlı Erkeği) ve Cami İmamı veya oranın Hocalarından biri kapak açma (Bereket) duası yapar.




Dua yapılıp kapaklar açılınca sofralar kurulur ve pilav başlar.



(+)





(+)





(+)





(+)





(+)


Alıntı:
Düğüne değil, pilava buyurun!

Beş, on bin kişilik hazırlanan Konya düğün yemekleri ise favorim. Birkaç kez katılma fırsatı bulduğum; hem lezzeti hem de atmosferi nedeniyle damağımdaki tadı hâlâ geçmemiş olan Konya düğün yemekleri varlığını koruyor. Eskiden düğün sahibinin bahçesine ya da sokağına kurulan kazanlara artık rastlamasak da bu iş profesyonel bir sektöre dönüşmüş Konya’da. Düğün pilavı organizasyonu yapan birçok yemek firması özel salonlarda son derece hızlı ve pratik şekilde pilav işini hallediyor.

Konya’da “Pilavımıza buyurun!” nidası, yoğurt çorbası, etli pilav, irmik helvası, bamya çorbası, pilav zerde ve hoşaftan oluşan düğün yemeğini yiyeceğiniz anlamına gelir. Düğünde yemek verene “pilav döktürdü” ya da “pilav verdi” denir. Bu kız tarafını ilgilendirmez. Düğün pilavı erkek tarafına aittir. Pilavın kalitesi, etinin bolluğu ve lezzeti düğün sonrasında en çok konuşulan konuların başında gelir.

Düğün pilavına yoldan geçen herkes katılabilir ve karnını doyurabilir. Kimse “Siz kimsiniz?” diye sormaz. Bu sofralardaki muhabbetler de hep yemek üzerinedir. Eskiden hafta sonları kuşağında tahta kaşıklarla dolaşan ve düğün yemeği kollayan pilav tiryakilerinin yâd edilmesi âdettendir.

Kadın-erkek ayrı olarak verilen düğün pilavında masada ya da sini etrafındaki ideal sayı on kişidir. Bu sayı dışında kalanlar yeni bir sofra kuruluncaya kadar beklerler. Yemek dualarla başlar. Yemeğe sofradaki en yaşlı insan başlar. Ortaya bırakılan tek kaptan sırasıyla yoğurtlu çorba, etli pilav, irmik helvası, bamya çorbası, zerdeli pilav ve hoşaf yenir. Çarpan kaşıkların sesi, yeri göğü tutar. Dua edilir, kalkılır, hemen yeni sofra düzenlenip sırada bekleyenler alınır. Tabii doymadıysanız oturmaya devam edebilirsiniz. Tatlıdan sonra yediklerinizi bastırsın diye üzerine bir pilav daha yemek de âdettendir. İrmik helvasındaki kıstas fıstıklı olmasıdır. Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı kalite ölçütüdür. Bir de ‘deniz altı’ diye adlandırılan bir pilav tabağı vardır ki bu da iyi yiyicilerin tercihidir. Bu tabakta altta et, ortada pilav, üstte yine et bulunur. Bu pilava bir gün öncesinden bir şey yemeyip midesinde yer açan hatırı sayılır bir insan topluluğu da vardır herhalde…

Daha sonra eller yıkanır



ve Çaylar içilir.





ve Düğün sahibine mübarek olsun denilerek Düğün evinden ayrılınır.



Yavuz Sinop

4 ay önce - Prş 11 Tem 2019, 21:07


(+)





(+)




sayfa 10
« önceki   123 ... 9101112   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET