Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 412
Ahmet Günen
2 ay önce - Pzr 14 Nis 2019, 17:24


(+)


Su böreği...

Yemek fotoğrafı paylaşmaktan hoşlanmıyorum. Ama evimde yapılan böreği paylaşmak istedim...


Haldun Turan

2 ay önce - Sal 16 Nis 2019, 23:16

- Marmaris tekne turlarında yenilen bir öğlen yemeği
- Marmaris'de bir pastanenin dondurmaları
- İzmir'in ünlü boyozu
- Çeşme Alaçatı Köy Kurabiyecisi
- Türk kahvesi


(+)



(+)



(+)




(+)




(+)




(+)




(+)




(+)


deniz1764

2 ay önce - Prş 18 Nis 2019, 22:21

Ev Yapımı Hardal

Malzemeler:
50 - 70 gr. Özyer marka toz hardal
1 çay bardağı ılık su
2 - 3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 - 3 çorba kaşığı sirke

Yapılışı:
Toz hardalıbir kaseye alın. Ilık suyun yarısını ekleyip iyice karıştırın. Zeytinyağı ve sirkeyi de ekleyip karıştırmaya devam edin. Kalan sudan yavaş yavaş ekleyerek bıçağın ucuyla alınabilecek şekilde bozadan daha koyu bir kıvam elde edin. Kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin. Izgara et çeşitleri ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Dipnot: Marketlerde satılan hardallara benzemeyen çok acı bir hardal elde etmiş oldunuz. Ciddi anlamda keskin acı bir tadı olduğundan yerken dikkatli olmanız tavsiye olunur.



(+)




Misafir 382

1 ay önce - Pts 13 May 2019, 17:33

Sorun büyük.Aile faciası çıkacak
Nohut yemeği kuzu etlimi yoksa dana etlimi daha güzel olur.
Olursada hangisinin etinin neresinden yapılırsa daha lezzetli olur?


Haldun Turan

1 ay önce - Cmt 18 May 2019, 23:46

Paylaşımlarım İzmir'den


(+)




(+)




(+)




(+)




(+)




(+)




(+)




(+)








Suzi Dilara

2 hafta önce - Cum 07 Hzr 2019, 10:38



Tatilde olanların Bayram sonrası ziyaretleri başladı ..acil bişeyler yapmak lazımdı NYTsitesi bu konuda eşsiz bir kaynak , bunu buldum çok beğendim paylaşmak istedim

Soğuk pasta sevenlere kolay hızlı ve lezzetli bir tarif Çilekli Parfe


Malzemeler

2 paket (400ml) sıvı krema
5 yemek kaşığı pudra şekeri
400 g taze veya dondurulmuş çilek
200 g petibör bisküvi
yarım çay bardağı kırılmış fındık
1 çay bardağı damla çikolata


süslemek için;
damla çikolata
fındık
çikolata sosu
taze kırmızı meyveler (çilek, frambuaz)


Hazırlanışı:

Çilekli parfemiz için sıvı krema ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikser ile çırpalım.
Çilekleri irice doğrayalım.
Bisküvileri de irice kıralım.
Fındıklar ve damla çikolatalarla birlikte çırpılmış kremaya tüm malzemeyi ekleyerek dikkatlice ezmeden karıştıralım.
Kullanacağımız baton kalıbın içerisini streç film ile kaplayalım. Bu sayede donduktan sonra tatlımızı çok rahat bir şekilde kalıptan çıkarabiliriz.
Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltalım ve üzerini de streç film ile kapatıp dondurucuya kaldıralım.
4-5 saat beklettikten sonra dondurucudan çıkarıp kalıptan çıkaralım. 1-2 dakika bekledikten sonra üzerindeki streç film çok kolay bir şekilde soyulacaktır.
Dilediğimiz şekilde süsleyelim, dilimleyerek servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.


Not; tarifte kullandığım fındık pastacılıkta kullanılan dışı karamelize edilmiş fındık kırığı, marketlerde bulunuyor ama normal kavrulmuş fındık da kullanılabilir.

Bu pratik tatlıyı hazırlamak 10 dakikanızı almaz, fakat yaz boyunca dondurucunuzda mutlaka bulundurmanızı tavsiye ederim. Kesinlikle çok pratik. Çileğin mevsimi değilse dondurulmuş çilekle de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Veya farklı yaz meyveleri ile de çeşitlendirmeniz mümkün.





Haldun Turan

1 hafta önce - Çrş 12 Hzr 2019, 22:48

Paylaşımlarım İzmir Karşıyaka'dan.

İlk 3 fotoğraf ev yemekleri yapan bir dükkandan.

Diğerleri Bay Döner , Suadiye Marmaris , bir unlu mamuller ,bir turşucu ve bir cafe'dendir.


(+)




(+)




(+)




(+)




(+)




(+)




(+)




(+)




(+)






Haldun Turan

1 hafta önce - Cmt 15 Hzr 2019, 22:33

Paylaşımlarım İzmir'den.

- Balçova Agora AVM'de bir mekanda ismini unuttuğum tavuklu bir yemek.
- Karşıyaka'da bir yemek mekanında içtiğim Ezo Gelin Çorbası
- Karşıyaka'da bir unlu mamuller
- Rusya'dan misafirim olan bir bayan arkadaşımın yaptığı ev usulü köfte ve makarna
- Çay


(+)




(+)




(+)




(+)




(+)








Haldun Turan

1 hafta önce - Pts 17 Hzr 2019, 16:48

Paylaşımlarım İzmir Karşıyakadandır.

Girne Bulvarındaki Vatan Bilgisayarın karşısında Altınmaşa isimli dükkanın süper kömürde sandviçi.

https://altinmasa.com.tr

Karşıyaka'da 2 farklı yerde 2 leziz çorba

Kelle paça ve mercimek

Dedebaşında yılların kokoreççsi ve uykulukçusunda çektiğim fotoğraflardır.

Anadolu Caddesi üzerinde İzzet Babanın Yeri.

Salaş bir mekan ama epey tanınmış bir yer ve fiyatlar hiç de ucuz değil.Dürümde de yapıyorlar kokoreç.


(+)




(+)




(+)




(+)




(+)





Haldun Turan

1 hafta önce - Çrş 19 Hzr 2019, 13:28

Acılı kıymalı yumurtalı pide ve sucuklu kaşarlı yarım ekmek tost - İzmir


(+)




(+)




sayfa 412
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET