Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
ahmet sert
8 ay önce - Pts 15 Oca 2018, 18:16

Alıntı:


2019 Balıkesir Kuzu Eti Yılı Olacak




Türkiye’yi doyuran il olarak bilinen Balıkesir’de et sektöründe büyük bir hamle yapıldı. Et restoranlarının ve büyük marketlerin ilgi gösterdiği Balıkesir kuzusuna coğrafi işaret alındı. Coğrafi işaretin alınması ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren farklı kuzular Balıkesir kuzu eti olarak satılamayacak. Anlaşmalı mezbahalarda kulak küpeleri okutularak kesilecek Balıkesir kuzularının etine coğrafî işaretin logosu basılacak.

"Balıkesir kuzu eti" coğrafi işareti 2 Ocak’ta 314 tescil numarasıyla Balıkesir Ticaret Borsası adına tescil edildi. Balıkesir merkez ve ilçelerinde yetiştirilen merinos ve kıvırcık melezi koyunların 125-135 günlük ve ortalama 40-45 kilogram canlı ağırlığa ulaşmasıyla elde edilen Balıkesir kuzusu TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Laboratuvarı’nda "ISO 4121 Skalalar ile Kalite Değerlendirmesi" yöntemiyle test edildi. Bu tahlillerde Balıkesir kuzusunun tadı, kokusu ve lezzeti testten geçirildi, renk parametreleri ve kimyevi özellikleri tespit edildi.

Balıkesir kuzu eti diğer kuzu etlerinden ayrı satılacak

Kuzu eti işaretli etin satışların 1.1.2019’da başlayacağı açıklandı. Büyük marketlerin kasap reyonları ve et restoranlarında coğrafi tescilli Balıkesir kuzusunun diğer kuzulardan ayrı satılacağı ifade edildi. Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, "Biz 3 yıl önce yönetim kurulu olarak tüketici ve satıcılar nezrinde bir marka olan Balıkesir kuzu etini coğrafi işaret alarak tescil yaptırabilir miyiz diye yola çıktık. Ette coğrafi işaret bir ilktir. 3 yılın sonunda işaretimizi aldık. 1.1.2019’dan resmi satışlar başlayacak. Bu bir yıl da gerekli alt yapıyı yaparak Balıkesirli üreticinin marka olan kuzu etinin karşılığını alması düşüncesi ile yola çıktık. Artık her kuzu Balıkesir kuzusu diye satılmayacak. Değerine göre satılmış olacak. Bugün Balıkesir kuzusu diye birçok kuzu satışı yapılmakta. Bugün Türkiye’de ilk süt kuzusu Balıkesir’de çıkar. Üretici de, mezbaha da kazanacak. Turfanda ilk kuzu Balıkesir’de çıkar. Kıvırcık ırkı kuzuların ırkından dolayı lezzeti farklıdır. Lezzeti yerinde olmasa Balıkesir kuzusu diye bir marka haline gelemezdi" dedi.

http://www.milliyet.com.tr/2019-balikesir-kuzu-et ...r-2530853/



Fiili durum resmiyet kazandı ve Balıkesir kuzu eti tescillenmiş oldu.Bazı arkadaşlar Balıkesir etinin ve köftesinin özelliği ne diye sormuş ben de malzeme kaliteli olduğu için haliyle et ve bunlardan yapılan, et yemeklerinin lezzeti de haliyle iyi oluyor diye yorum yapmıştım,dana eti için de bu durum geçerli.


ahmet sert
6 ay önce - Çrş 07 Mar 2018, 14:59

Alıntı:

50 Peynirli Şehir Balıkesir












Balıkesir’in kendine has 50 çeşit peynirini içeren 279 sayfalık kitap Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber tarafından kaleme alınarak yayınlandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışma ile Balıkesir’in değişik yörelerinde üretilen Balıkesir’e özgü peynir türleri kitap haline getirilerek yayınlandı. 50 ayrı çeşit peyniri içinde barındıran kitap sayesinde Balıkesir peynirleri kayıt altına alınırken; aynı zamanda Balıkesir ve ilçelerinin yerel peynirlerinin genel mutfak, sosyolojik, kültürel, coğrafi açıdan derlenmesini de içinde barındıran kitabın tanıtımı yapıldı. Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber tarafından 279 sayfa olarak kaleme alınan kitabın içeriği Balıkesir’e Genel Bakış, Süt ve Süt Ürünleri, Balıkesir Peynirleri ve Süt Ürünleri, Balıkesir Peynir Yolları ve Balıkesir’in Süt ve Süt Ürünlerine Güncel Bakış başlıklarından oluşmaktadır. Sayısı 50’ye ulaşan yerel-geleneksel peynirle birlikte yoğurt, tereyağı, kaymak gibi süt ürünleri, ekmek, bal, zeytin gibi peynire eşlik eden pek çok ürün tespit edilerek bu ürünlerde kayıt altına alınmış oldu. 50 adet peynir çeşidinin hikâyesinin, tarihinin ve yapılışının anlatıldığı kitapta tarih de yok olmaya yüz tutmuş Küflü Katık Peyniri, Bezde Katık Peyniri, Kara Usul Çerkes Peynirleri, Dağarcık Tulumu, Kirli Hanım Peyniri ve Yünlü Tulum Peyniri de incelenmiş ve yapılışlarının devam edebilmesi için kitap, yazılı kaynak olmuştur. Ayrıca tüm Türkiye’de tanınan Ayvalık Cunda Sepet Peyniri, İvrindi Koyun Kelle Peyniri, Savaştepe Mihaliç Peyniri, Sındırgı Koyun Peyniri, Sındırgı Yörük Peynirleri, Manyas Tulum Peyniri, Çerkes Peyniri ve Havran Keçi Peyniri de kitapta yer almıştır.

http://www.milliyet.com.tr/50-peynirli-sehir-bali ...r-2641392/



ahmet sert
5 ay önce - Çrş 04 Nis 2018, 19:23






Deniz EFE

5 ay önce - Cmt 07 Nis 2018, 11:16

50 çeşit peyniri, eşsiz lezzetiyle manda kaymağı ve nice süt ürünleri. Ne kadar şanslıyız...
Bu arada bu kitabı nereden temin edebilirim bilen var mı?


ahmet sert
5 ay önce - Cmt 07 Nis 2018, 11:40

Alıntı:
Bu arada bu kitabı nereden temin edebilirim bilen var mı?

Bence bu kitabın temin edilebileceği en sağlam ve garanti yer belediye.Belediyede bu konuyla ilişkili görevli kimse bence en doğru adres orası.



ahmet sert
4 ay önce - Pzr 13 May 2018, 19:01

Alıntı:
Bakan Fakıbaba AK Parti Balıkesir il teşkilatıyla buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Balıkesir il teşkilatında yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyanın önemli bir gıda ve hayvancılık ülkesi olacağını söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, resmi ziyaretler kapsamında geldiği Balıkesir’de AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Fakıbaba, “Balıkesir’e daha önce de gelmiştim. Bu yöreyi çok fazla bilmiyordum. Balıkesir’i turizm şehri olarak öne çıktığını biliyordum. Ziyaretim sırasında özellikle çiftçi kardeşlerimi görünce buranın sadece turizm merkezi olmadığını anladım. Büyükşehir Belediye başkanım ve vekillerimin istekli projelerini görünce hakikaten buranın sadece turizm merkezi olmadığını gördüm ve çok mutlu oldum. Balıkesir’i hayvancılık ve tarım ile ilgili çok önemli bir merkez olduğunu gördüm. Zaten hep diyorum tarım gıda ve hayvancılık ile kimsenin kuşkusu olmasın. Sadece bu bölgenin değil dünyanın önemli gıda tarım ve hayvancılık ülkesi olacağız. Bu konuda önemli projelerimiz var. Projelerimiz yürüyor. Buradan bakıyorum bakanlığın bütün projelerine yerel yönetimler sahip çıkmış bu da beni bakan olarak mutlu ediyor. Gerçekten bugün mükemmel bir gün geçirdim. İnsanlar mükemmel. Gıdayı tarımı hayvancılığı bırakın Balıkesir’in insanları çok misafir sever. Güler yüzlü insancıl zaten mecliste sayın vekillerimizle hep beraberiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız inanıyorum çok güzel şeylere imza atıyor, atmaya devam edecektir. İnşallah 24 Haziran’da bu hizmetlerin karşılığını inanıyorum ki Balıkesir halkı bize durmak yok yola devam diyecektir bunu diyeceklerine şahsım olarak ben şahit oldum. İnşallah halkımıza daha fazla hizmet edeceğiz. Onlara daha fazla laik olmak için elimizden geleni yapacağız. Tarım ve hayvancılık bağlamında Balıkesir’de olmaktan ve Balıkesir’deki bu potansiyeli görmekten çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.

http://www.haberturk.com/balikesir-haberleri/6081 ...lik-bakani



Gerçekten çok şaşırdığım ve hayretler içerisinde kaldığım bir açıklaması var bakanın.Kendisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı.Balıkesir Türkiye'yi doyuran şehir.Ette, sütte, tavukçulukta en önemli ve sıralamada hep ilk üçte kendisine yer bulan bir şehir.Bakan olduğu bir konuda ilk sıralarda yer alan, kendisine Türkiye'yi doyuran il mottosunu yakıştıran şehrin, tarım, hayvancılık ve Gıda şehri olduğundan heberi yokmuş, daha yeni öğrenmiş, vay halimize.


alimyesil

4 ay önce - Pzr 13 May 2018, 19:04

Sadece bu Tarım Bakanı değil. Bundan öncekiler de aynıydı. Birisi doktor, diğeri veteriner. O yüzden tarım sektörü yeniliğe ayak uyduramadan kendi kendine yok olup gidecek.



sayfa 2
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET