Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Kayseri Pastırması
« önceki   123456   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 5
Semiih5490
1 yıl önce - Pzr 22 Ekm 2017, 00:45

En sağlıklı besin pastırmaymış.
http://www.reklam_link.com/2017/saglik/karataydan-yi ...a-2058540/


En son Semiih5490 tarafından Pzr 22 Ekm 2017, 00:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi


Björn Ironside
1 yıl önce - Pzr 22 Ekm 2017, 00:47

Hayır en sağlıklı besin pastırma değil.

bahadır 0302

9 ay önce - Pts 26 Şub 2018, 10:37

Pastırma ekim, kasım, biraz da aralık ayında yapılır. Bu aylarda dükkânların vitrinleri kırmızı çemenli pastırma ve sucuklarla süslenir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen satıcılar pastırmanın peşine düşer, pazarlıklar yapılır, tadımlık dilimler kesilir. Kayseri’de kimse çemen kokusundan rahatsız olmaz çünkü herkes mis gibi çemen kokar.
Bana kalırsa pastırmanın kötüsü olmaz ve tadı fırından yeni çıkmış ekmeğin arasında, sıcağıyla eriyen yağ, yumuşayan et insanın damağını çatlatır. Kayseri’de pastırma yapımına şahit olabilmek için havaalanı yakınlarındaki Karpuzatan mevkiine gitmek gerekir. Çünkü belediye, belli başlı pastırma üreticilerini 1945 yılında buraya toplamış. Üretim alanında, ustaların yanında yerimi aldım. Sinirlerinden temizlenmiş büyük parçaların bir kaç yerinden nasıl kesildiğini seyrettim. Etlerin, tuzla iyice ovulup üst üste yığıldığını gözledim. Sonra onları damda, kuşlar girmesin diye tel örgülerle kapattıkları bölmelere astılar.



Jolly Roger
3 ay önce - Cmt 01 Eyl 2018, 21:39

Cok nefis tadi vardir.
Istanbulda güzel pastirma satan bir yer varmi


Anıl 95
3 ay önce - Cmt 01 Eyl 2018, 21:41

Şu sıralarda Kadıköyde olabilir jolly

Misafir 84e

1 ay önce - Prş 25 Ekm 2018, 14:10

Sivas kent merkezine bağlı Kızılcaköy, yüz yıla yakın bir süredir sucuk ve pastırmacılık mesleğinin çıkış noktası olarak biliniyor. Köyden çıkan ustalar, başta Kayseri olmak üzere, ülke genelinde birçok ünlü markanın pastırma ve sucuk ustalığını yapıyor.

http://www.milliyet.com.tr/turkiye-nin-pastirma-v ...i-2766382/



Vural Demir
1 hafta önce - Pzr 09 Arl 2018, 16:17
maraşta hindi pastırması yapmışlar orjinali pahalı olunca :)





Nazmi

4 gün önce - Cum 14 Arl 2018, 22:15

Alıntı:
Kayseri esnafı yasak dinlemedi!

KAYSERİ’de, sucuk ve pastırma satışı yapan esnaf, gurbetçilerin gümrüklerden rahat geçirebilmesi için ürünleri baklava ve lokum kutularına koyarak, paketliyor. Bazı Avrupa ülkelerinde hayvansal ürünlerin gümrükten geçirilmesine izin verilmediğini belirten satıcılar, bu yöntemi uyguladıklarını söyledi.




Memleketleri Kayseri’ye gelen gurbetçiler, yaşadıkları ülkelere dönmeden önce sucuk ve pastırma alışverişi yapmayı ihmal etmiyor. Gurbetçiler, gümrüklerden geçirilmesi yasak olan hayvansal ürünlerden sucuk ve pastırmaları yanlarında götürmek isteyince satıcılar da yöntem geliştirdi. Sucuk ve pastırma satışı yapan esnaf, ürünleri baklava ve lokum kutularına koyarak, paketlemeye başladı.

Kentteki sucuk ve pastırma satıcılarından biri, "Avrupa ülkelerinin bazıları et ve süt ürünleri konusunda çok hassasiyet gösterip, işi veteriner belgesi istemeye kadar götürüyor. Bazıları ise gümrükte direkt olarak Türkiye’den getirilen sucuğumuzu ve pastırmamızı çöpe atıyor. Gurbetçi vatandaşlarımızın satın aldıkları pastırma ve sucuğu üzerinde baklama ve lokum fotoğrafı olan özel kutulara koyup, vakumluyoruz. Et ürünlerinin yurt dışına götürülmesi yasak. Biz de bunun için gurbetçilerimize ve yakınlarını ziyarete gidenlere kolaylık olsun, diye pastırmayı ve sucuğu baklava ve lokum kutularına koyuyoruz. Böylece gurbetçilerimizin bu tatları yurt dışına taşımalarına kolaylık sağlıyoruz" diye konuştu.

Hürriyet


Ondan sonra bizi niye AB'ye almıyorlar diyoruz. Almazlar tabi


0345 özer er

2 gün önce - Pts 17 Arl 2018, 01:19

pastırmayı kayseriden istiyorum iki gün içinde geliyor,şahin marka en iyisi sucukta öyle.
3-4 yerden istedim internet üzerinden sitelerdede satılıyor n 11 gibi şimdi şu sıralar indirim var 250 gramlık istiyorum,çok güzel paketlenmiş vaziyette buz poşetleri var,kokma gibi bir durumda yok.


Karaman Ahmet
2 gün önce - Pts 17 Arl 2018, 01:59

Alıntı:
maraşta hindi pastırması yapmışlar orjinali pahalı olunca


Akilli bir fikir.

Maraslilar bunu gelistirsin, Maras pastirmasi olarak piyasaya sürsün. Et pahaliliginda iyi is yapar. Lezzet olarakta gpzel olacagini tahmin ediyorum.



sayfa 5
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET