Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Kayseri Pastırması
« önceki   12345

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 5
Semiih5490
8 ay önce - Pzr 22 Ekm 2017, 00:45

En sağlıklı besin pastırmaymış.
http://www.reklam_link.com/2017/saglik/karataydan-yi ...a-2058540/


En son Semiih5490 tarafından Pzr 22 Ekm 2017, 00:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi


Björn Ironside
8 ay önce - Pzr 22 Ekm 2017, 00:47

Hayır en sağlıklı besin pastırma değil.

bahadır 0302

3 ay önce - Pts 26 Şub 2018, 10:37

Pastırma ekim, kasım, biraz da aralık ayında yapılır. Bu aylarda dükkânların vitrinleri kırmızı çemenli pastırma ve sucuklarla süslenir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen satıcılar pastırmanın peşine düşer, pazarlıklar yapılır, tadımlık dilimler kesilir. Kayseri’de kimse çemen kokusundan rahatsız olmaz çünkü herkes mis gibi çemen kokar.
Bana kalırsa pastırmanın kötüsü olmaz ve tadı fırından yeni çıkmış ekmeğin arasında, sıcağıyla eriyen yağ, yumuşayan et insanın damağını çatlatır. Kayseri’de pastırma yapımına şahit olabilmek için havaalanı yakınlarındaki Karpuzatan mevkiine gitmek gerekir. Çünkü belediye, belli başlı pastırma üreticilerini 1945 yılında buraya toplamış. Üretim alanında, ustaların yanında yerimi aldım. Sinirlerinden temizlenmiş büyük parçaların bir kaç yerinden nasıl kesildiğini seyrettim. Etlerin, tuzla iyice ovulup üst üste yığıldığını gözledim. Sonra onları damda, kuşlar girmesin diye tel örgülerle kapattıkları bölmelere astılar.



sayfa 5
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET