Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Malatya Kayısısı
« önceki   123 ... 202122   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 21
Misafir de6

6 ay önce - Pts 05 Şub 2018, 22:38

Kansızlığa iyi gelir demişsin, ilk defa duyuyorum.Eminmisin

Bilal44
4 ay önce - Pts 19 Mar 2018, 21:15


(+)


Misafir 617

4 ay önce - Prş 22 Mar 2018, 01:01

La tamam coğrafi etiketi de hileyle aldık la tamam evliya çelebide yalancının biri, en iyi kaysı mersin ve elazığındır malatyada kayısı yetişmez anca 3 kamyon çıkar oda tatsız tuzsuz birşeydir.hep abartı hep palavra bunlar ,elin amerikalısıda bilmez malatya kaysısını, üzerine bir etiket vurmuşlar yediriyorlar adamlara işte .hep plan hep komplo malatyada kaysı ne gezer.hele bi beşamel soslu ığdır baklavasıyla muz aromalı mut kaysısı yiyin öff öfff bide orcikli kaysıyla kendinizi şımartın gerisi boş gençler boş ..,



Abdullah Egemen
4 ay önce - Prş 22 Mar 2018, 21:52

Malatya Kayısısı diye bişey yok asıl kayısı Basgilde yetişiyi gardaş siz bilmiysiniz

Gokhan Bayraktar

4 ay önce - Prş 22 Mar 2018, 21:55

Ingiltere`ye bile "Golden Malatya Apricot" diye geliyor

Whitworths markasi patentini almis, satiyor





Abdullah Egemen
4 ay önce - Prş 22 Mar 2018, 22:04

Yav işte bazı müptezeller de kayısıyı kendi memleketlerine mâl etmeye çalışıyorlar Gökhan, biz de onlar ile makara yapıyoruz yoksa bütün dünya biliyor kayısının anavatanının Malatya olduğunu ama bu teresler bir türlü kavrayamıyor işte hasutluk adamın gözünü kör kulağını sağır ediyor böyle, canlı örnekleri bunlar

Alıntı:
Kansızlığa kalbe göze ......
iyi gelir.


Aslında yeseler hasutluğa da iyi geliyormuş bi iki hasutçuk yemiş iyi gelmiş diyorlar.



En son Abdullah Egemen tarafından Prş 22 Mar 2018, 22:16 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Abdullah Egemen
4 ay önce - Prş 22 Mar 2018, 22:15

... Silelim...

önery

4 ay önce - Prş 22 Mar 2018, 22:19

Alıntı:
Mersin yada igdirin kuru kayısı sini gördünüz mü..

Mersinde zaten sadece kayısının değil hic bir meyvenin kurutulmuşu olmaz. Iklim buna müsait değil. Kuru değil hava. Nemli. Haliyle kurutayim derken çürütürsün.

Mersindeki ( özellikle mut ilcesindeki) üretim sofralık denen taze tüketilen grup. Erken çıkması, nakliyede dayanıklı olmasi da bunda etken.

Malatya deseniz 100 kişiden 99 u kayısı der. Boyle onemli bir değere sırf şehir milliyetçiliğinden atıp tutmak hoş olmamış. Şehirlerimizin değerlerini ağızda sakız etmemek gerekir.


Abdullah Egemen
4 ay önce - Prş 22 Mar 2018, 22:26

Öner paşam siz Mersinli dostlar üzerinize alınmayın, o müptezeller kendilerini tanıyorlar. Yoksa ne Mut ne de Iğdır kayısısı Malatyanınki gibi olabilir ne de buralar kayısıyı sahiplenir biz biliyoruz zaten.

Fırat_444

4 ay önce - Prş 22 Mar 2018, 22:33

Abdullah hocam orcikte bizim oraların ürünüdür. Arapgir,eğin,ağın ve keban burala has bir üründür. Bizde dut,ceviz,badem,üzüm boldur. Eskiden kışlık için yapılırdı orcik,bastık(pestil), badem içi ,ceviz , ev yapımı leblebi,kuru üzüm, hedik(buğdayın haşlanmışı), kavurga(buğdayın kavrulmuşu) kışın obaya(ev oturmasına) gittiğimizde bunlar ikram edilirdi....



sayfa 21
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
« önceki   123 ... 202122   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET