Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Kırklareli şehir merkezi fotoğrafları
« önceki   123 ... 212223   sonraki »

ANA SAYFA -> Diğer Şehirler
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 22
Ahmed Akay

1 yıl önce - Cum 16 Hzr 2017, 14:14

Kırklareli'nin hardaliyesini merak ediyorum. Nerede bulunur, nereden alınır? Tavsiye edebileceğiniz bir mağaza var mı? Veya otoyoldaki dinlenme tesislerinde bulunur mu?

serkan33

1 yıl önce - Cum 16 Hzr 2017, 14:24

Alıntı:
Veya otoyoldaki dinlenme tesislerinde bulunur mu?


İstanbul-Edirne otobanındaki tesislerde satılıyor


kaan0703
9 ay önce - Pzr 14 Oca 2018, 15:54


(+)





(+)





(+)





(+)



(+)




Alperen B E

8 ay önce - Pzr 28 Oca 2018, 10:18

Kırklareli şehir merkezinde çektiğim fotoğraflar.

(Aşağıdaki fotoğrafları bugün çektim.)


(+)



(+)



Not : Bu başlıkta çoğu fotoğraf büyük yüklendiği için bu fotoğrafları büyük yüklemek istedim.


bahadır 0302

7 ay önce - Sal 20 Mar 2018, 15:37

Kırklareli bulunduğu konum itibarı ile kadim bir şehir. Şüphesiz bu uzun zaman içinde nice efsaneye, nice muhteşem olaya, nice önemli şahsiyete ev sahipliği yapmış. Bu tür kadim şehirleri anlatmaya kalksak, tarihinden, o köklü kültüründen bahsetsek sayfalar yetmez. Kırklareli mutfak kültürü; yörede yetişen besin çeşitlerine, tarihsel süreç içerisinde ilde yaşayan ve göç gelmiş toplulukların yeme-içme alışkanlıklarına, inançlarına göre şekillenmiş. Yöre mutfağının kaynağını tarım ürünleri, büyük ve küçükbaş hayvancılık ile deniz ürünleri oluşturmakta. Özetle doğa Kırklareli’nde her anlamda cömert. Yörede ekilen ve yöre mutfağına besin olarak giren tarım ürünlerinin başında, buğday, ayçiçeği, şeker pancarı, çekirdeklik kabak, patates, mısır, kuru fasulye, arpa, üzüm, karpuz, kavun, domates, biber, şeftali, erik, ceviz, kayısı, elma, ayva, dut, çilek geliyor. Kırklareli’nin Karadeniz’le kıyısı olan İğneada, Demirköy ve Vize ilçelerine bağlı Kıyıköy, Beğendik, Limanköy’de yaşayan halkın geçim kaynağının önemli bir kısmı balıkçılık. Bölgede yetişen üzüm, pancar, dut, karpuz gibi meyvelerin hepsinden pekmez yapılıyor. Bölgede yetişen erik, kayısı, ayva gibi meyvelerden pestil; vişne, çilek, kızılcık, kayısı, erik, elma, ayva, güvem gibi meyvelerden reçel yapılıyor. Tüm bu meyvelerin şurupları da yapılarak içiliyor. Üzümden yapılan hardaliye, yazlık helva, tahin helvası, susamlı helva, leblebi şekeri, lokum, akide şekeri de yapılmakta, satılmakta ve yenmektedir. Papara, Labada sarması, Manca, Kırklareli köftesi, tavuklu kalle, kuzu kapama, papaz yahnisi, sütlü hamur çorbası, kupriva, sütlü biber turşusu, pekmezli kaçamak şehre özgü lezzetler arasında.



sayfa 22
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
« önceki   123 ... 212223   sonraki »
ANA SAYFA -> Diğer Şehirler