Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Pahalı Şehir Gaziantep
« önceki   123456

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 6
ceyhanlı umut
1 hafta önce - Çrş 29 Ksm 2017, 11:03

kimse aç gözlü değil şuan esnaf büyük avmlere süper marketlere zincir restoranlara direniyor napsınlar girdiler arttı kiralar almış başını gitmiş suriyeli adan dönerci açıyor kira vermiyor gaziantep için bence normal fiyatlar gaziantep büyük bir kent

Mert Karakoyun

1 hafta önce - Çrş 29 Ksm 2017, 11:35

Alıntı:
kimse aç gözlü değil


Kusura bakma kardeş ama insanlar eskiden %10 %20 kar ile hizmet satarken şu an %100 %150 kar etmek istiyorlar.

Bir kilo baklava 70 lira olmuş, bir kilo kadayıf 50 lira, 2 kişilik künefe 25 lira, bir kase beyran 15 lira, bir porsiyon katmer 25 lira, 1 porsiyon kıyma kuşbaşı olmuş 30 lira...

Bunlar sadece işin yeme içme ayağının küçük bir kısmı.


ceyhanlı umut
1 hafta önce - Çrş 29 Ksm 2017, 11:40

et fiyatları ortada sebze fiyatları ortada tabela vergisinden tut herşeye vergi var sürekli zamlanıyor elektrik su doğalgaz zamlanıyor size göre bişey yok siz lokantaya giriyorsunuz sıcacık ortamda kebabınızı kuşbaşınızı yiyorsunuz orası suyla ısınmıyor doğalgazla esnaflık yapmayan bilmez gaziantebe hiç gitmedim bilmiyom ama oradaki esnafların halinin anlayabiliyorum



selimengin
1 hafta önce - Çrş 29 Ksm 2017, 13:48

Alıntı:
et fiyatları ortada sebze fiyatları ortada tabela vergisinden tut herşeye vergi var sürekli zamlanıyor elektrik su doğalgaz zamlanıyor size göre bişey yok siz lokantaya giriyorsunuz sıcacık ortamda kebabınızı kuşbaşınızı yiyorsunuz orası suyla ısınmıyor doğalgazla esnaflık yapmayan bilmez gaziantebe hiç gitmedim bilmiyom ama oradaki esnafların halinin anlayabiliyorum

Gaziantep' teki et yemekleri fiyatını bilmem ama bir porsiyon kıyma ve kuşbası denildiği gibi 30 lira ise pahalı. Konya' da mesela en pahalı et yemeği genel de fırın kebabıdır. Onun da fiyatı 100 gr. parça etli porsiyon fiyatı 23-24 tl dir. Fırın kebabı eti de öyle normal dana eti veya koyun etinden olmaz. İlla 1 yaşından küçük kuzu etinden olur. Pişirmesi de ancak 7-8 saatte yavaş yavaş pişer. Yani hem eti hemde işçiliği pahalı olmasına rağmen bu fiyata satabiliyorlar.


Mert Karakoyun

1 hafta önce - Çrş 29 Ksm 2017, 14:41
Gaziantep’te yaşayan vatandaşların önemli bölümü pahalı olduğu için baklava yiyemiyor


Alıntı:


BAKLAVANIN TADINI KAÇIRDILAR

Gastronomi kenti Gaziantep’te baklavanın kilo fiyatı meslek odasının tarifesine göre 53 lira. Tarifenin dışında farklı fiyatlarla daha yüksek rakamlara satılan baklavayı bırakın dışarıdan gelen yerli-yabancı turisti kentte yaşayan vatandaşlar bile yiyemez duruma geldi. Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, son 1 yıldır esnaftan gelen zam talebini geri çevirdiklerini dile getirerek, “Zam isteyen esnafımıza buyurun gelin hangi girdiye ne zam yapıldı diye soruyoruz. Aldığımız yanıtlar ise bizleri şaşırtıyor” dedi.

“BİZE İSPAT EDİN DİYORUZ CEVAP ALAMIYORUZ”

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Gaziantep’te yemek kültürü oldukça önemseniyor. Gastronomi kenti olma unvanını elde eden Gaziantep’te baklava fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı olarak gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Diğer yandan baklava gibi beyran, kelle paça çorbası ve kebap fiyatlarının eleştirildiği kentte yaşayan vatandaşların önemli bölümü baklava yemiyor, beyran çorbasının tadına bakamıyor. İşte bu eleştiriler karşısında açıklama yapan Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, “Biz oda yönetimi olarak son 1 yıldır hiçbir ürüne zam yapmadık. Baklavanın kilosu halen 53 lira. Diğer yandan kelle paça ile beyran çorbasının fiyatı ise 16 lira. Bu fiyatların dışında satış yapan esnafın önemli bölümü meslek odamızın değil GTO’nun kayıtlı üyesidir. Mesela bizden zam talep eden esnafımıza şu soruyu soruyoruz, “Hangi girdiye zam yapıldı ki bizden zam istiyorsunuz?” diye. Bu soru karşısında bazı esnaf temsilcisi arkadaşlarımız cevap veremiyorlar. Fakat 1 yıldan fazladır ürünlere zam yapmıyoruz. GESOB bünyesinde devam eden çalışmalar kapsamında ürünlere tüketiciyi üzmeyecek şekilde zam yapmak için çalışmalarımızda son aşamaya geldik” diye konuştu.

“GAZİANTEPLİLERİN TATLI YİYEMEMESİ ÜZÜCܔ

Gazianteplilerin baklava tüketiminde geri planda yer almasının oldukça üzücü olduğuna dikkat çeken Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, kentte yaşayan her bir vatandaşın rahat bir şekilde uygun fiyata baklava yiyebilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Gastronomi kenti unvanını aldık. Bu hem bizleri hem de kentte yaşayan herkesi büyük bir sevince boğdu. Dünyada mutfağıyla artık adından bahsettiren Gaziantep’te yaşayan her bir vatandaşımızın baklavayı rahat bir şekilde yemesini istiyoruz. Şu an meslek odamızın tarifesi baklava konusunda son 1 yıldır aynı. Bu tarifenin dışında satış yapanlar meslek odamızın üyesi değiller. Bu esnaf arkadaşlarımız Gaziantep Ticaret Odası’na üye kuruluşlardır. Tüm Gazianteplilerin sadece baklava değil coğrafi işarete kavuşmuş tüm yemeklerimizi uygun fiyatlarla yemesinden yanayız.”

EKONOMİ
Bülent Öner27.11.2017


Alıntı:
http://www.hakimiyetgazetesi.com/haber/-baklavanin-tadini-kacirdilar-haberi-17693.html


Adam diyorki neden zam istiyorsunuz hangi girdinin fiyatı bu kadar yükseldi diye soruyoruz ama cevap alamıyoruz diyor

fiyatlar anormal derecede yüksek diyor.

Ve bunu da Dünya Gastronomi Şehri seçilmemizden dolayı yaptıklarını söylüyorlar diyor.

Kısacası geçen günkü haberde gördüğümüz gibi GastroKazık Gaziantep demişlerdi.


Son zamanlarda bu durumla ilgili medyada çok haber görüyoruz. Bu iyi bir şey ama açgözlü ve gözü hiç doymayan esnaflara kalsa daha da fazla bindirirler vicdan merhamet hak getire...


Mert Karakoyun

5 gün önce - Çrş 06 Arl 2017, 16:17

Alıntı:




Disk Tekstil Sendikası Gaziantep Temsilcisi Nihat Bencan, 2018 yılında, asgari ücretin en az net 2 bin TL olması gerektiğine vurgu yaptı.Bencan: Gaziantep pahalı bir şehir

GAZİANTEP, EN PAHALI ŞEHİRLER ARASINDA “

Gaziantep’te Suriyeli sığınmacılara yönelik rakamlar 500 binin üzerinde. Bu, ucuz işçi olarak görülüyor" diyen Bencan, "Suriyeli işçilerle ilgili durumu çok defa gündeme getirdik. Kurumsal iş yerlerinde artık böyle bir şey göremiyorum. Merdiven altı dediğimiz veya küçük işletmelerde, ciddi boyutlarda Suriyeli kaçak işçi çalıştırılıyor. Bu ucuz işçi demektir. Devlet İstatistik Enstitüsü yine rakamlarına göre; geçen yıl ocak ayından itibaren en pahalı iller bazında Gaziantep, ilk üçten aşağı düşmüyor. Ev kirası, gıda harcamları ve diğer kiralara yönelik değerlendirmelere bakıldığı zaman ise Gaziantep en pahalı iller arasında yerini koruyor. Gaziantep, gıda ve tekstil konusunda büyük söz sahibi. Organize sanayisinde ne kadar çalışan varsa bu insanlar en pahalı şehirde yaşıyor” dedi. AYŞEGÜL BAĞCIBencan: Gaziantep pahalı bir şehir

http://www.reklam_link/bencan-gaziantep-pahal ...10857h.htm


Gaziantepin pahalı bir şehre dönüşmesi ve gastronomi şehri olduktan sonra restaurantların ve lokantaların fahiş fiyatlar çekmesi medyada yer bulmaya devam ediyor



sayfa 6
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET