Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
assona
4 yıl önce - Çrş 05 Hzr 2013, 11:14
Kastamonu'da nerede ne yenir, nereye gidilir?


Her ilin böyle bir başlığı var bizim neden yok dedim kendime ve böyle bir başlık açmaya karar verdim.
Kastamonulu veya Kastamonuyu ziyaret etmiş herkesin fikirlerini önerilerini bekliyoruz. İyi forumlar.
Bende bir kaç örnekle başlıyayım....


Dönerci Nail Altınöz (Naila)
Vedat Milor'un Kastamonu Lezzetleri programında 5 yıldız almıştır.



Tiritçi Hasan Köse (Vedat Milor tiridin tadına burda bakmıştır)
Simit Tiridi



Hanedan Restaurant
Vedat Milor'un Kastamonu Lezzetleri programında etli ekmek, pastırmalı ekmek ve çemenli pastırma 5 yıldız almıştır.





Küre Ecevit Hanı
Vedat Milor Ecevit hanında Ecevit çorbaşı, mantar mıhlaması ve mantar ekmeğini tadmıştır.




Münire Medresesi
Burdada Kastamonu Eğşisi, Tirit, Banduma ve Ekşili pilavın tadına bakabilirsiniz.




Diğer lezzetler;
Banduma - Olmazsa olmaz:)


Kuyu Kebabı (Biran)


Çekme Helva
[/img]


Ahmed Akay

3 yıl önce - Sal 25 Şub 2014, 19:04
Münire Sultan Sofrası


Nasrullah Meydanı Münire Sultan Medresesi girişinde yer alıyor.
http://www.muniresultansofrasi.com/

Banduma (hindili)
Banduma: Yufka parçaları hindi suyuna batırıp ıslandıktan sonra servis tabağına konulur. Üzerine didiklenmiş hindi parçaları yerleştirilir ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir.


(+)


Simit tiridi ve Eğşi içeceği
Simit tiridi: Susamsız kastamonu simitinden yapılıyor ve normal simitten daha ince ve gevrek. Simit tiridini yapabilmek için simit iyice bayatlaması gerekiyor. Kaynamış et suyunun içine dilimlenen bayat simitler atılıyor. Yumuşayan simitleri süzerek servis tabağına alınıyor. Simitlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra da kavrulmuş kıyma ilave edilerek servis yapılıyor.
Eğşi: organik hürümez elması büyük kazanlarda 7-8 saat kaynatılıp suyu süzülmesiyle elde ediliyor.


(+)


Banduma ve Eğşi

(+)


Misafir 10b

1 yıl önce - Pts 21 Mar 2016, 13:39

Elinize sağlık, faydalı bilgiler vermişsiniz.



ismail cemre
1 yıl önce - Pts 21 Mar 2016, 13:44

geçen yıl şubat ayında gittiğimde nasrullah meydanında dar bir sokak içerisinde yanlış hatırlamıyorsam kebapçı pala diye bir yer vardı.orada kuyu kebabı yedim gerçekten enfes bir tadı vardı.normalde kuyu kebabı nisan ayından sonra yapılırmış ancak ustamız yemin töreni için dükkanını sadece 1 günlğüne açmış ve kuzuları bandırmadan getirtmiş harika bir lezzet.daha önce istanbul arnavutköy de bir mekanda yediğim bu yemekten hiç haz almamıştım.hatta kastamonu da biraz tereddütlü yedim ama yediğime değdi.tavsiye ederim.

Misafir 431

1 yıl önce - Sal 29 Mar 2016, 01:49

Cem sultan bedesten,de banduma tavsiye ederim.etli ekmek için ise belediyeye giderken solda arada" ETLİ" isminde çok güzel şık bir restoran var etli ekmek,pastirmali ekmek yemenizi burada tavsiye ederim.kuyu kebabini ise hacinin yerinde (petrolun yanında) yemeniZi tavsiye ederim.



assona
3 ay önce - Prş 31 Ağu 2017, 20:13

Pastırma ve sucuk için Tabakoğlu en meşhur olanıdır
Vedat Milor Türkiyenin en iyi pastırması olduğunu söylemiştir


Video;



Çekme helva almak isteyenler;
Bülbüloğlu ve Erdem Sepetçioğlu helvalarını alabilir gönül rahatlığı ile
En iyi reklam yapan Bülbüloğludur



En lezzetli olanı (bence) Sepetçioğludur.


Kuyu Kebabı yemek isteyenler Kastamonu-İnebolu yol üzerindeki Kırcalar Kuyu Kebabına gidebilirler



Değişik bir tat ararsanız Güveç için Arslan Kardeşler Güveç ve Pide Salonunu deneyebilirler.



İskender tercihi içinde Ulugöl denenebilir sadece kebap ve pide yapıyorlar


Kastamonu'da tatlı üzerine en meşhur yer Canoğlu Pastanesidir buradaki tatlılar denenebilir.

Bonus olarak; tavuk döner ve tavuk ürünleri olarak Gaga Tavuk iyidir tavsiye ederim.


Serky45
2 hafta önce - Cmt 25 Ksm 2017, 20:24

Kastamonu İnebolu'da: İnebolu Pidesi ve Közde Döner.



cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET