Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 4
alp37
3 yıl önce - Cmt 18 Ekm 2014, 00:47

KÜRE MANTISI
Genelde sade olarak tüketilir ama yoğurtlu olarakda çok güzel


(+)




mahmut11
1 yıl önce - Prş 20 Ekm 2016, 21:38

Bulunduğum hastanede Kastamonu'lu birisi ile denk geldim.

Kendisi yanında "Kastamonu Helvası" getirdi.

Böyle bir lezzet yok! ...


alp37
10 ay önce - Prş 09 Şub 2017, 20:04

*** kuyu kebabı ***
Kastamonu Taşköprü ilçesinde bu yemeğin adı kuyu kebabı, Kastamonu‘da ise Biryan dır. Anlamı ise; susuz kızartılmış et veya kızartılmış kebap anlamındadır.
Yapılışı : Kuyu’nun derinliği 2 ila 4 metre arasında, çapı ise 2 metre civarındadır. Kuyunun iç duvarları ise kerpiç den örülür. Öğlene hazır olması istenirse sabah erken saatlerde ateşin yakılması gerekmektedir. Yakılmadan önce kuyunun içinde yanıcı bir madde kalmaması için tek tek temizlenir. Bundan sonra usta usta kolunu kuyuya sokarak tabını alır. Bu işlemde içeriye sarkıtılacak kuzuların kuyu içinde ne kadar süre kalacağı tahmin edilir. Kuyunu altına bir kap içinde 1 litre civarı su konur. Kuzu pişmeye başlayınca akan yağları ateşe dökülmez, böylece kuzular yanmamış olur ve kebabın yumuşak olmasını sağlar.



sayfa 4
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> Diğer Şehirler