Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Kahramanmaraş Mutfağı
« önceki   123 ... 515253
Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 53
haci usta
1 hafta önce - Pts 09 Oca 2017, 15:19

yeri gelmisken hemsehrilerime sorayim, maras zeytinin potansiyeli nedir? iyi bi zeytin uretim kapasitemiz var mi bu anlamda ne durumdayiz?

eskiden bizim evde sadece ev yapimi maras zeytini tuketilirdi sonralarda kayboldu gitti bu (ben ilcesindenim maras in)...

yani bu zeytinden bi zeytinyagi üretimi ve sanayisi nicin gelismedi bunu merak ediyorum dogrusu.


Vural Demir
1 hafta önce - Çrş 11 Oca 2017, 09:07




erhan344

1 hafta önce - Çrş 11 Oca 2017, 23:23

KELLE PAÇA


(+)




(+)




erhan344

6 gün önce - Cum 13 Oca 2017, 01:38


(+)


Vural Demir
5 gün önce - Cum 13 Oca 2017, 17:54
Akşama acem pilavı ve havuç eşgilisi



(+)


Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Acem Pilavı tarifi

Malzemeler:
2 ½ kase pirinç
1 ½ kg havuç
1 kg kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 kase badem
1 kase antep fıstığı

Yapılışı:
2 buçuk kase pirinç, tuzlu sıcak suda ıslatılır. 1 buçuk kilo havuç kibrit çöpü gibi, 2 adet kuru soğan da yemeklik doğranır. Soğanlar pilavın pişeceği tencereye alınıp tereyağında diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Havuçların yarısı soğanların üzerine eklenir ve soğanlarla sotelenir. Et suyu eklenir ve pirinçler tencereye alınır. 1 çay kaşığı tuz serpilip pilav pişmeye bırakılır. 1 kg kuzu eti 1 yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. Bademler , kalan havuçlar ve antep fıstığı ayrı tavalarda 1’er yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. Pişen pilav servis kabına alınır. Üzerine kavurma yerleştirilir. Havuçlar konulup, badem ve antep fıstığı serpilir.

Acem Pilavı servise hazırdır.


havuç ekşilisi için;

3-4 adet havuç
sumak ekşi
kuru nane
sarımsak
tuz ve su

Ekşili için havuçları rendenin ince kısmında rendeleyin. Sarımsağı da rendeleyip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Sumak ekşisi ve tuz atıp karıştırın kuru naneyle servis edin. Bu pilavın yanına yakışan budur. Afiyet olsun…


Vural Demir
4 gün önce - Cmt 14 Oca 2017, 13:45
bertiz mantarı






Vural Demir
2 gün önce - Pts 16 Oca 2017, 15:12



PEKİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler: ( 4 Kişilik)

- Yarım Su Bardağı Döğme(yarma)


- Yarım Su Bardağı yoğurt


- 200 Gr Kahramanmaraş Tarhanası


- 1 Su Bardağı Yoğurt


- Yarım Su Bardağı Tuz

Yapılışı ;

- Çorba yapılmadan 1 gün önce nohut,tirşik,tarhana,yoğurt,un sırasına göre tencereye bastırılır. Üzerine tencere içindeki malzemeleri geçinceye kadar su ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılır. Tencere etrafı kalın bezlerle sarılarak ortamın sıcak olması sağlanır, 1 gece dinlendirilir.

- Ertesi gün tencere içerisine döğme ilave edilerek, tuz atılarak karışım kaynatılır. 30 dk. Kısık ateşte pişirilerek , servise hazır hale getirilir.
Kansere birebir.Doktorlar tarafından önerilen Akdeniz Bölgesinde bulunan bir ot.

Afiyet olsun, çok özledim bende tirşik çorbasını


Vural Demir
2 gün önce - Sal 17 Oca 2017, 00:07
mis mis Paçanın anavatanına gel Maraş Kelle Paça gel babam gel





Vural Demir
20 saat önce - 15:35 (dün)
tas kebabı



(+)




sayfa 53
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
« önceki   123 ... 515253
Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET