Ana Sayfa 892 bin Türkiye Fotoğrafı
Köftesi Meşhur Olan Yerler
« önceki   123 ... 789 ... 272829   sonraki »
Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
murat salkaya

3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 00:03
Köfteci Sülo...Saruhanlı/İshakçelebi


Sayın "denizefe"nin
Alıntı:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=2349166#2349166
numaralı mesajında Marmara ve Ege Bölgelerimizde yer alan köfteciler içinde adını zikrettiği "Köfteci Sülo" , Manisa'dan Akhisar'a doğru giderken Saruhanlı ilçesi geçildikten az sonra girilen İshakçelebi Beldesi'nde yer alır...İstanbul-Bodrum-İstanbul yolculuklarım esnasında yanından geçtiğim (ancak genellikle mola/yemek saatlerimin dışında bir vakitte oradan geçtiğim için dur(a)madığım) lokantalardan birisidir...
Her ne kadar bugüne dek bu mekanı ziyaret edip köftesinin tadına bakamamış olsam da, bu mekanın yol boyunca koymuş olduğu levhalarda yazan mizahi cümleleriyle pek çok yolcunun gönüllerini fethederek tebessüm etmesine vesile olduğuna inanıyorum...

Bu tebessüme vesile olan mizahi cümlelerin bazıları şöyle:

"Yemeden geçilmez!"
"dene sen de ye unutamıyacan!"
"köfteci sülo 3 km ileride sağda"
"arkadaşın yedi sen de ye! 1 km "
"aaaa köfteci sülo'ya geldik"
"sen de yedin mi?"
"köfteci sülo 7 km geride"


Saygılarımla,
Murat Salkaya-İstanbul


En son murat salkaya tarafından Çrş 24 Ağu 2011, 00:16 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Samet1905
3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 00:08

1- akçaabat köfte
2- sultanahmet köftecesi
benim için ilk sırayı bunlar oluşturuyor.


hakanturgay40
3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 00:13

yolunuz KAYSERI KIRSEHIR arasina düserse Kirsehir in mucur ilcesinde mucur köftesini yemeden gecmeyin .benim Türkiyedeki en sevdigim köfte orda yapiliyor..ufak bir uyari:en gec saat 14-15 gibi biteyor ona göre )

erolcoş

3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 00:16

Eskişehir'de Tren Garı karşısında Köfteci Ali vardı çok güzel meşhur sanırım ...

Güven Hoca

3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 03:51
BU DA BURSA KAYHAN İŞİ PİDELİ KÖFTE





diore gunuc
3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 04:58

konya da çini ali köfteyi 1.sıraya koyarım
2. sırada gölcük girişinde orhan köfte
3. sırada kabataş motor iskelesinin yanı ismini bilmiyorum ama lezzeti çok guzel
4. sırada avcılar evita restaurantın koftesi gelir
5. sırada tekirdağ özcanların ayrı bir yeri vardir.


goktanpulcu
3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 05:32

Alıntı:
oRHAN Şimdi çok zengin oldu..Beledşiye meclisi üyesi hatta anayoldaki yoldaki kavşagı bile tesisine göre ayarlattıama garsonluktan gelme .........Besler kadar iyi degildir köftesi:)


Vay ve Orhan nelere kadirmiş? Bu kadar da sözü geçen birisi olduğunu bilmiyordum. İş sadece işletmecilikte kalmamış bürokrasiye uzanmış demek. Bu ön yargıyla gideceğim eğer bir daha gidersem Orhan'a. Tesis ve lezzet olarak beğendim ben. Güzel bir ortamı mevcut. Hizmet ve lezzet bakımından da iyiler.


neşetyıldız

3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 09:30

Burada Elazığ yöresinin cevizli içli köftesini unutmayalım.

muratmuratçelik

3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 09:31

Eskişehirde de yoğurtlu meşhur "balaban köftesi" vardır. Ustasından yerseniz gerçekten de harika bir lezzettir. Yine "Rodop" köfteciside çok lezzetli köfte yiyebileceğiniz mekanlardandır.
Alıntı:
1938 yılında Abdüsselam Soyarık ustanın kurduğu "Abdüsselam Köftecisi" , Necdet Gengeç ve oğlu Oğuz Gengeç sayesinde günümüze kadar gelmiş ve o günden bugüne lezzetini aynı güzellikte korumuştur.

Porsiyonları dolu dolu olan Balaban Kebap' ın İsmi Tatarca'da 'ÇOK' anlamına gelen Balaban kelimesinden gelmektedir.

BALABAN KEBAP'IN HAZIRLANIŞI VE LEZZETİNİN SIRRI

Öncelikle Et seçimi ile işe başlanır. Şiş kısmı için özenle seçilmiş dana eti kullanılır. Etin Sinirleri temizlendikten sonra tuzlanıp yağlanır ve soğuk hava deposuna konulur.

Soğuk hava deposunda üç gün bekletildikten sonra dördüncü gün etler Balaban Kebap için yeterli yumuşaklığa ve kıvama gelir. Köfte kısmı için sırf dana kaburga eti kullanılmaktadır. Orta yağlı kıyma haline getirilmiş kaburga eti ekmek, rendelenmiş soğan, karabiber ve bir miktar su ilave edilip bolca yoğrulur. Köfte ne kadar çok yoğrulursa o kadar lezzetli olmaktadır.
Balaban Kebap'ın lezzetine lezzet katan ve çok önemli olan ayrıntı kemik suyudur. Dana kemikleri yaklaşık üç saat boyunca kaynatılmaktadır. Bu kemik suyu bir taraftan et ve şiş kızartılırken Balaban Kebap'ın ısıtılmış ve doğranmış özel pidelerin üzerine dökülüp ardından süzülmektedir. Pidelerin üzerine inceltilmiş yoğurt konulur ve yine et suyu ile inceltilmiş tamek sosu dökülür. Şiş ve köfteler konulmadan önce son olarak eritilmiş tereyağı pidelerin üzerine dökülmektedir. Bin bir lezzetle hazırlanmış pidelerin üzerine köfteler konulmakta ve lezzete sunulmaktadır...



http://www.anadoluguru.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=a137
http://www.balabankebap.com.tr/AbdusselamBalaban.aspx

Bu arada Grand Namlı otelin restoranında da balaban köfte gayet nefis yapılmaktadır.


Haldun Turan

3 yıl önce - Çrş 24 Ağu 2011, 12:49

Kebapçı Saim'in Yeri İzmir Karşıyaka Çarşı - 22 Aralık 2009
Çiğ köftesi çok güzel olan bir yerdir.Kebab çeşitleride fena değil


(+)



(+)



cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET