sayfa 1  |
 |
tolginho
16 yıl önce - Cmt 04 Şub 2006, 22:21
[İST-A7.05] - Elektrikli Metrobüsler (Metroleybüs) Üzerine
Madem metrobüs yapılacak, bunları elektrikli yapalım. uzun vadede hesaplı olur hem. E-5'in ortasından geçen bir metrobüs hattı, oldukça mantıklı ve makul fiyata çıkacaktır.
Hatta yerleşimin yeni yeni başladığı dolayısıyla yollarının yeni yapılmış ve geniş olduğu bölgeler için de güzel olacaktır. ileri de bu bölgelerde yerleşim artınca bu sistem iptal edilerek yerine hafif metro ya da tramvaya da geçilebilir.
TOLGA KAPROL
|
 |
alimkor
16 yıl önce - Cmt 04 Şub 2006, 23:37
Sevgili wowTURKEY' ciler ömrümüz bu İstanbul trafiğine proje üretmekle geçecek.
Hali hazırda planlanan projeleri dünya gözüyle görmek (ALLAH HEPİNİZE HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN) belki bir çoğumuza nasip olmayacak.
Gelin kendimize bir iyilik yapalım trafik sorununun olmadığı bir yere topluca göç edelim.
Orta Asyadan geleli bilmem kaç yüz sene olmuş,hem Ecdadımızın kaldığı yerden devam etmiş oluruz hemde bizler biraz nefes almış oluruz.
NE DERSİNİZ ÇOK PARLAK BİR FİKİR DEĞİLMİ? BUNDAN SONRAKİ BAŞLIKLAR YER SEÇİMİYLE OLMASI DİLEĞİYLE....
|
 |
Semih Yaşar
16 yıl önce - Pts 06 Şub 2006, 12:01
metrobüs
Alıntı: |
madem metrobüs yapılacak, bunları elektrikli yapalım. uzun vadede hesaplı olur hem. E-5'in ortasından geçen bir metrobüs hattı, oldukça mantıklı ve makul fiyata çıkacaktır. |
Herkese günaydın
Elektrikli otobüs fikri güzel , en fanatiklerden birisi benim bu konuda.
E-5 üzeride tartıştığımız Metrobüs projesinde kavram kargaşası olmaması için bu konuda sürekli cevap yazıyorum. E-5 üzerinde çalışacak Metrobüs hattı eğer olacaksa tabi bugünkü otobüslerden tek farkı daha büyük kapasiteli olmasıdır yani çift körüklü otobüs demektir , E-5 gibi zaten çok yoğun araç trafiği olan bir güzergahta otobüsler ancak şu anda olduğu gibi trafikle karışık halde çalışabilirler bu durumda duraklar yolun sağında olur. E-5 karayolundan şerit kapatmak suretiyle ortadan gidecek bir tercihli otobüs projesi yapılacağını hiç zannetmiyorum .
Ekte Quito şehrinden bir tercihli troleybüs uygulaması vede Zürihte kullanılmaya başlayan uzun troleybüs resimlerini gönderiyorum.
|
 |
Semih Yaşar
16 yıl önce - Sal 07 Şub 2006, 12:49
sağ şerit otobüs yolu
Günaydın
Avrupa'da gereken bölgelerde son derece başarılı şekilde otobüslere öncelik verilebiliyor.
Esasında trafiği düzeltmeye önce düzgün yol çizgisi çekmekle başlamak lazım.
Aşağıdaki resim bunun çok güzel bir örneği , benzer bir çalışmayı Beşiktaş- Maslak-Sarıyer güzergahında yapmak lazım.
Saygılar
|
 |
Semih Yaşar
16 yıl önce - Cum 03 Mar 2006, 11:53
PHILEAS
Akın Üstad
Ego forumuna yazdığım mesajın aynısını burada tekrarlıyorum.
--------------------------------------------------------------------------------
Melih Gökçeğin gidip gördüğü bu aracın adı PHILEAS. 80 günde devrialem kitabındaki aracın adından esinlenilmiş.
Bu otobüs yola belli aralıklarla döşenecek manyetik sinyal vericileri takip edecek bir
GUIDED BUS sistemidir. Otobüs hibrid motorlu , bildiğim kadarıyla 6,8 litrelik bir FORD motoru , ve bu motorun ürettiği elektriği kullanan elektrik motorları ile tahrik edilecek.
Hibrid otobüsler dünyada bir yer edinmeye çalışıyor.
Araç gövdesinin özel sıkıştırılmış fiber glas panel teknolojisi ile daha hafif olarak üretildiği söyleniyor.
Önemli Not: Bu araç henüz Hollanda'da bile prototip aşamasındadır. Eindhoven kentinde denenmektedir. Ciddi bir referansı henüz yok. Önce Hollanda'da ispatlasın kendini sonra biz kullanalım , Hollandalıların pazarlama oyunlarına gelmeyelim.
Manyetik yol takip sistemi , otomatik kullanım ( şöför sadece acil durumlarda müdahale ediyor) bunlar çok güzel konseptler fakat kendini ispatlaması lazım , kraldan ziyade kralcı olmayalım. Hollandalı berberliği bizim başımızda öğrenmek istiyor olabilir.
Belkide gerçekten güzel çalışabilir bu sistem ama dediğim gibi çok dikkatli incelemek ve ikna olmak gerekiyor.
|
 |
Semih Yaşar
16 yıl önce - Prş 07 Eyl 2006, 10:59
yerli üretim
Alıntı: |
. Hidrojenle çalışan, 5 vagonlu, alüminyum... |
Murat Bey
5 vagonlu uzun bir aracın hidrojen yakıt hücresiyle çalıştırılması pek mantıklı olmaz, ayrıca 5 vagonlu bir otobüs çeşidi henüz üretilmedi. NEOMAN firmasının üretmeyi düşündüğü
Megatrain XXL adlı otobüs 21 m körüklü+ 10 metre römork olarak planlanıyor ve sadece elektrikli olarak düşünülüyor.
Hidrojen yakıt hücresi henüz enerji verimi açısından çok yetersiz ve araca fazladan ağırlık getiriyor bu teknolojinin olgunlaşması ve seri üretimde kullanılması için uzmanlar 20-30 sene gerekir diyorlar, belkide hiçbirzaman seri üretime geçmeyebilir.
|
 |
Semih Yaşar
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 15:09
Metrobüs durağı
Nedim selam
Ben Merida şehrindeki uygulamayı çok beğendim, sistemin bütün öğeleri çok güzel bana göre.
Araçlar elektrikli, çevreci , istasyonlar kapalı ve güvenli, vs.
Bu uygulama İstanbul'a birebir uygulansın demiyorum sadece genel konsept olarak esinlenebiliriz
diye düşünmüştüm.
- İstasyonlar çok daha büyük olarak tasarlanmalı , 2 otobüs uzunluğunda yaklaşık 50 metre uzunluğunda
olmalı, istasyona aynı anda 2 otobüs yanaşabilmeli. Yaya üst geçiti de yapılmalı tabiki.
- Otobüslerin yolun ters tarafından gitmesi kapılar sağ tarafta olduğundan dolayı aynı istasyonun
2 değişik yöne giden araç tarafından ortak kullanımına imkan sağlıyor, E-5 üzerinde yol
genişliğimiz kısıtlı. Yoksa kısıtlı değil mi?
|
 |
arda34
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 15:12
[ seviyesiz mesaj silindi, tekrarı halinde üyeliğiniz iptal edilecektir... - Burç - Sal 28 Ksm 2006, 18:52 ]
|
 |
Mücahid
16 yıl önce - Sal 28 Ksm 2006, 17:53
Arda34 ilk önce üslubunuzu değiştirin. Bir insanın neye inanıp neye inanmayacağı sizi asla ilgilendirmez. Kaldıki İstanbul'da birçok yolda kavşak yapımıyla tarafik sorunu lokal olarak çözülebilecek boyuttadır. Yanlış ve hatalı yapılan kavşaklar ve yollar İstanbulumuzun en ciddi trafik sorunlarındandır. Bu sorunlara isyan etmek yerine varsa çözüm öneriniz ortaya koyunuz.
Selametle
|
 |
Semih Yaşar
16 yıl önce - Cum 05 Oca 2007, 17:49
Metrobüs alternatifleri
Aşağıda eklediğim fotoğraflar Essen ve Seattle'den Metrobüs fotoğrafları.
Yeraltı ve tünel uygulamalarında kesinlikle elektrikli araç kullanılıyor. İlk fotoğrafa
dikkat ederseniz troleybüsün arkasında bekleyen bir tramvay var, yapılan yatırımdan
maksimum fayda sağlanmış , tahminen tramvaylar en fazla 5 dakika sefer sıklığı
ile çalışıyorlar aralara ise troleybüs serpiştirmişler.
Seattle şehrindeki meşhur Downtown Tünelini ise bugüne kadar sadece troleybüsler
kullandı ama sanırım bu seneden itibaren hafif raylı sistem olacak , fotoğrafta raylar
net bir şekilde görülebiliyor.
Bu yazdıklarım konumuzla çok ilgili olmasa da fikir verebileceğini düşündüm.

|
 |
sayfa 1  |