Ana Sayfa  

Serdar_Valerii

Sal 09 Şub 2010, 15:35  

DUYURU KIZILAY BULVARI BAĞLUM VE İNCİRLİ DURAKLARI YER DEĞİŞİKLİĞİ

YAPILAN İNCELEMELERDE KIZILAY TÜP GEÇİT ÖNÜNDEKİ 266,268 VE 269 HAT NOLU BAĞLUM DURAKLARININ DİĞER DURAKLARA ÇOK YAKIN OLMASI NEDENİ İLE BULVAR ÜZERİNDE TRAFİK KARGAŞASINA NEDEN OLDUĞUNDAN ZAFER ÇARŞISI KARŞISINDA BULUNAN 203,204 VE 222 HAT NOLU İNCİRLİ DURAKLARININ YERİNE,203,204 VE 222 HAT NOLU İNCİRLİ DURAKLARI İSE ATATÜRK BULVARI TÜP GEÇİT ÖNÜNDE BULUNAN 266,268 VE 269 HAT NOLU BAĞLUM DURAKLARININ YERİNE ALINMIŞTIR. UYGULAMAYA 10/02/2010 TARİHİNDE GEÇİLECEKTİR

http://web.ego.gov.tr/inc/newsread.asp?ID=1887

Olayın mantığını çözen varsa bi açıklasın

mesajı beğendiniz mi?
İbrahim Sarıca

Sal 09 Şub 2010, 17:55  

Sanırım Bağlum durağının çok yoğun olduğunu-durağa yanaşan otobüsün kalkma süresinin uzun olduğunu ve diğer duraklara daha uzak olması gerektiğini söylemeye çalışmışlar.

İncirli durağı orduevinin önünde bi yerdeydi ve yanları boştu hakikatten. Ama yer değişikliği yaptıkları İncirli durağının yoğunluğunun, Bağlum durağından bir farkı yokki. Yer değişikliğini yine orduevinin önünde bulunan Etlik Expres durağı ile yapsalardı. Zaten Bağlum'un tüp geçidin ordaki dedikleri durak, diğer Etlik hatlarının durağı ile yanyana idi. Yani Expres hatta ayrı bi durak gerekmezdi bile.

Belki 154-203 İncirli Öho hattı Meşrutiyet'ten geçtiği için İncirli durağı daha az yoğun olabilir dieyceğim ama yine de çok bir fark yok. 2. Bölgedeki 2 körüklü hattın yeri değiştirilmiş. İnşallah Ego'nun umduğu gibi olumlu sonuç verir değişiklik ama ben pek de bir fark olacağını sanmıyorum.

mesajı beğendiniz mi?
onurnazliaka

Sal 09 Şub 2010, 22:20  

Çok çok yanlış bir karar. Bağlum otobüslerinin bulunduğu durak silsilesi yani 252, 254, 255, 266, 268 birbiriyle ilişkili hatlar. Hatta daha da önemli ilişkiler var.

-Sanatoryum bölgesi 252 ve 254'ü de 266-268'le birlikte kullanıyor.
-Keçiören Gazino bölgesi ve Pınarbaşı Mahallesi 420 ve 422'yi 266-268'le birlikte kullanıyor.
-Aktepe bölgesi 410, 411, 412'yle birlikte 255'i de kullanıyor.

Şimdi bu önemli bağlar içerisinden 266 ve 268'i koparıp bu hatlarla tek ilişkisi Kızılay-Ulus ve son durağı olan 203 ve 204'ü getirmenin hiç bir anlamı yok. Vatandaş eski düzende duraklar birbirine yakın olduğundan Bağlum otobüslerinin yanında diğer otobüsleri de kullanabiliyor, diğer yolcular da Bağlum otobüslerine binebiliyordu. Ancak şimdi 250 metrelik bir depar atıp otobüs yakalamanın imkânı yok. Yani bağlar kopmuştur.

Bunun yerine eski düzen sürdürülmeli. Ancak yapılacak şey durakların Kızılay meydanı yönüne genişletilmesiydi. Hatta 317-318 ve 304-427 durakları daha geri alınıp onlardan (çünkü bunların iki durak yani Kızılay-Bulvar durakları mesafesi çok yakın) boşalan alana Keçiören'e ilişkin otobüsler getirilirdi, duraklar rahatlatılırdı, bu yanlış uygulamayan da gerek kalmazdı. Önerim de bu şekildedir. Hatta Etlik indirme durakları alanı daraltılsın, 317-318 ve 304-427 durakları geri alınsın, o bölgelere de Keçiören duraları genişletilerek rahatlık sağlansın. Zaten bu durakların bir bütün olarak ele alınması lazım.

NOT: Bu arada Ankara'da çok durak değişikliği yaşanıyor. Özellikle Hoşdere'de Dikmen Vadisi çıkışındaki ışıklarda yer alan durak ileri alınmış, bu otobüslerin ışıkları tıkamaması adına iyi olmuş. Hakeza eskiden Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi girişi için Hukuk Fakültesi kapısı kullanıldığından orada yer alan trafik ışıkları o düzen 8 sene önce değişmesine karşın yine oradaydı. Işıklar 1 ay önce yerleşkesin asıl girişine alındı. Ancak bu kez de otobüs durağı ışıklara denk geldi. Bunu önlemek için de otobüs durağı geriye alındı. Ancak anlamadığım yeni durak yapılmakla birlikte eski durak da duruyor ve bazı otobüsler arasında 100 metre bulunan her iki durakta da indirme-bindirm yapıyor, umarım şeklen kalkan o ilerideki durak madden de kalkar ki sorun çözülür.

mesajı beğendiniz mi?
İbrahim Sarıca

Çrş 10 Şub 2010, 13:14  

Alıntı:
Hatta Etlik indirme durakları alanı daraltılsın

Eskiden Etlik otobüsleri Kızılay ve Bakanlık duraklarından yolcu almıyorlardı. Fakat son birkaç aydır Meşrutiyet Caddesi'ne otobüsler dolu geliyor. Sonra gördümki artık bu duraklardan yolcu alıyorlar. Belki de bu yüzden durakların yerleri değişti. Bunun yerine Etlik otobüslerine bu duraktan yolcu almayı yasaklamaları yetebilirdi.

mesajı beğendiniz mi?
Yaşar Ünlü

Çrş 10 Şub 2010, 14:34  

Alıntı:
Eskiden Etlik otobüsleri Kızılay ve Bakanlık duraklarından yolcu almıyorlardı. Fakat son birkaç aydır Meşrutiyet Caddesi'ne otobüsler dolu geliyor. Sonra gördümki artık bu duraklardan yolcu alıyorlar. Belki de bu yüzden durakların yerleri değişti. Bunun yerine Etlik otobüslerine bu duraktan yolcu almayı yasaklamaları yetebilirdi.

Belediye amme hizmeti yaptığı için bazı duraklardan yolcu alamaz denemez. Bu hatlarda mademki otobüs çalışıyor, yasaklama olmamalı. Vatandaş bilet harcamayı göze aldıktan sonra otobüse binip binmemek kimi ilgilendirirki. Ben bile Kızılay yada Sıhhiye' den Meşrutiyet' e gitmek için bu otobüslere bindim zamanlar oldu. Çünkü ayağımda sakatlık vardı ve yol kısa olduğu halde binmek zorundaydım.

mesajı beğendiniz mi?
İbrahim Sarıca

Çrş 10 Şub 2010, 20:06  

Alıntı:
Vatandaş bilet harcamayı göze aldıktan sonra otobüse binip binmemek kimi ilgilendirirki.

Dediğim uygulama vardı gerçekten. Şöförler kapıyı açmıyordu. Meşrutiyet Caddesi'nden binenler hesap soruyordu çünkü. Bazen yine soran oluyor "Bu otobüs neden dolu geldi" diye. Ama şöförlere "bu duraklardan yolcu almayın" diye kim direktif veriyordu onu bilmiyorum. Bölge müdürü veya hareket memeurudur muhtemelen. Kafalarına göre yapacaklarını sanmıyorum.

Ancak dediğinizde haklısınız. Söylediğiniz bu ve benzeri durumlardan dolayı.

Alıntı:
Çünkü ayağımda sakatlık vardı ve yol kısa olduğu halde binmek zorundaydım.

Durak meselesine faklı bir çözüm bulunmalı o zaman.

mesajı beğendiniz mi?
EmrE_ank

Pts 15 Şub 2010, 13:06  

554 numaralı Fatih-Batıkent metro arasında çalışan otobüs hattı ekspres şeklinde çalışırken Batıkent metroya gidiş ve dönüşte her duraktan almaya başladı. Ekspres hattından çıkmış oldu.

mesajı beğendiniz mi?
Brk Akyl

Sal 16 Şub 2010, 19:58  

Alıntı:
Öğrenci pasosuna karşı 10 bin imza

CHP Ankara İl Gençlik Kolları’nın başlattığı “Paso’ya karşı ses ver” imza kampanyasına 10 bini aşkın öğrenci imza attı.

POLATLI İlçe Başkanlığı’na yaptığı ziyarette Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç, EGO Kart’ın indiriminden faydalanabilmek için paso adı altında yıllık 22 TL olarak öğrencilerden alınan paranın istismara yol açtığını söyledi.

Tunç, bir öğrencinin ulaşım sisteminde indirimli bilet kullanmak için hem okula hem de belediyeye para vermek zorunda kaldığını belirterek, “Bu durumun, ortadan kalkması için başlattığımız ‘Paso’ya karşı ses ver’ imza kampanyasına 10 binin üzerinde öğrenci imza attı. 20 bin imzaya ulaştığımızda hukuki mücadeleye başlayacağız” dedi. Tunç şunları söyledi:

Partiler üstü bir kampanya
“Edilgen gençliğin hep üzerinde durduğum gibi bir eylemsellik içine geçtiğini görmek güzel bir durum. Türk gençliği haksızlıklara karşı tavrını koruyabilen bir gençlik olmalıdır. Bu bağlamda, bu imza kampanyasına verilen destek bizim için çok önemli. Bu imza kampanyası partiler üstü bir bakış açısına sahip çünkü mağdurlar sadece parti mensubu olanlar değil aksine tüm Ankaralı öğrenciler. Eğer bu kampanya 20 bin imzaya ulaşabilirse ki şuan öyle görünüyor. Yasal süreç çerçevesinde dava açacağız.”

Paso önerisi UKOME’ye gitti
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Memet Yula’nın öğrencilerden alınan paranın kaldırılması için Meclis’e verdiği ve oy birliğiyle kabul edilen önergede şöyle denildi:

“Bugün hem üniversiteler hem de ortaöğretim kurumları öğrenci kimliği için öğrencilerden ücret almaktadır. Sonrasında ise belediye, öğrencilere paso satarak onların bir kez daha öğrenci olduklarını kanıtlamalarını istemektedir. Bu durum öğrencilerimizi ekonomik olarak etkilemektedir. Bunun önüne geçmek için bedelleri kaldırmak sosyal devletin gereğidir. Siyasi parti gözetmeksizin herkesi öğrencilere sahip ve bu anlam ifade etmeyen uygulamayı sonlandırmaya davet ediyorum.”

Dila DİNÇ Hürriyet/ANKARA

KAYNAK : http://www.cayyolum.com/haberDetay.asp?ID=479

mesajı beğendiniz mi?
Hakan_ank89

Çrş 17 Şub 2010, 01:05  

İyi güzel bir hareket ancak sadece imza toplamanın hiçbir hukuki geçerliliği yok ki, bunu siyasiler de bilmiyorsa kim bilecek merak ediyorum. Eğer ciddi bir şekilde dava açılacaksa dilekçe toplanması gerekir. Beyaz bir kağıda sayfalarca imza atılsa da hukuken bir anlam ifade etmiyor. Her bireyin kendi dilekçesini yazması gerekir ki itiraz dikkate alınabilsin. Zamanında okulda imza toplayarak ders kontenjanı arttırmaya çalışıyorduk, az kalsın başımıza kötü işler geliyordu oradan biliyorum, toplu imza disiplin suçuna girer kamu kuruluşlarında. Yani kıssadan hisse isterlerse 1 milyon imza toplansın, paso parası yine alınmaya devam eder. Önemli olan mantıklı çözüm üretmek, İstanbul'da ücret zammı geri alındı, imza falan toplandı mı, hayır. Dava açılır, hak aranır. Ancak bazı siyasi partiler çözüm üreteceklerine şov yapıyorlar bu ülkede. Çözüme sıra geldi mi de ortadan bir güzel kayboluveriyorlar.

*Bknz. Zırhlı Birlikler Yolu

mesajı beğendiniz mi?
onurnazliaka

Çrş 17 Şub 2010, 04:20  

Alıntı:
İyi güzel bir hareket ancak sadece imza toplamanın hiçbir hukuki geçerliliği yok ki, bunu siyasiler de bilmiyorsa kim bilecek merak ediyorum. Eğer ciddi bir şekilde dava açılacaksa dilekçe toplanması gerekir. Beyaz bir kağıda sayfalarca imza atılsa da hukuken bir anlam ifade etmiyor. Her bireyin kendi dilekçesini yazması gerekir ki itiraz dikkate alınabilsin. Zamanında okulda imza toplayarak ders kontenjanı arttırmaya çalışıyorduk, az kalsın başımıza kötü işler geliyordu oradan biliyorum, toplu imza disiplin suçuna girer kamu kuruluşlarında. Yani kıssadan hisse isterlerse 1 milyon imza toplansın, paso parası yine alınmaya devam eder. Önemli olan mantıklı çözüm üretmek, İstanbul'da ücret zammı geri alındı, imza falan toplandı mı, hayır. Dava açılır, hak aranır. Ancak bazı siyasi partiler çözüm üreteceklerine şov yapıyorlar bu ülkede. Çözüme sıra geldi mi de ortadan bir güzel kayboluveriyorlar.

*Bknz. Zırhlı Birlikler Yolu

İmza toplamanın kuşkusuz ki hukuki bir geçerliliği yoktur ancak bu durum bir baskı oluşturmak adınadır. İmza toplamanın bir diğer yararı da gündem ve değişikliğe altyapı oluşturmaktır. Bu nedenle imza toplanmasını yararlı görüyorum.

Kaldı ki pasoyu koyan karar alınalı veya norm koyulalı (yönetmelik, bildiri v.s.) yıllar (en az 20 yıl) olmuştur. Dolayısıyla bu kararın veya normun iptali için kolay kolay dava açılamaz. Bu durum otobüs zamlarından farklıdır. Otobüs zamlarına dava açılmıştır, ancak o zam kararı alınalı kısa bir zaman geçtiği ve dava açma süresi sağlandığı için dava açılabilmiştir. Oysa ki 20 yıldır uygulanagelen bir karara veya norma dava açmak için çok çok önemli şartlar gerekmektedir ve bu nedenle dava açılamamaktadır. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili kurullarında alacağı kararıyla paso ortadan kaldırılabilir ki zaten bu konuda da bir önerge verilmiş ve bu önerge işleme konulmuştur. İmzaların da ilgili önergenin altyapısını oluşturmasını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili kurullarının pasoyu kaldırmasını diliyorum. Antalya ve Denizli uygulaması bize örnek olsun.

mesajı beğendiniz mi?
Mesajları seç:   

sponsor link :       |       Exacard.com, Faizsiz ve yüklemeli MasterCard       |