Ana Sayfa  

Tevfik Akdora

Pzr 03 Oca 2010, 19:31  

Burası laik bir ülke ve isteyen dini propagandasını yapabilir. Hristiyanı, Müslümanı, Ateisti herkes!

Bildirilerini yapan, dinlerini tebliğ etmeye çalışan insanlara kötü gözle bakmam fakat "o gece kızların namus ve iffetlerin kaybettiği gece" gibi bir yaftalamayı tahrik/provokasyon olarak görürüm.

Bu hakareti kimse kimseye edemez. Kimse kimsenin kadınların,kızlarına namussuz diyemez. Ben o gece kız/erkek tüm arkadaşlarımla yılbaşını kutladım. Hiçbir arkadaşıma da "iffetsiz" denilmesine göz yummam! Eğer o insanlar benim arkadaşlarıma o kelimeyi sarfetselerdi orada onlara karşılığını verirdim. Haybeye küfreden adama da sözle karşılık vermem...

Eğer toplumu bölmeden bildiri yapmak istiyorsanız üslubunuza da dikkat edeceksiniz. Anlatmak istediğinizi doğru dürüst anlatamıyorsanız görüşlerinizde bir yanlışlık var demektir ya da iyi bir vaiz değilsinizdir.

mesajı beğendiniz mi?: +1
görkem 07

Pzr 03 Oca 2010, 19:33  

Alıntı:
her yılbaşı sonrası haberlere bakılırsa taciz edilen bayanlar,içmekten ne yaptığını bilmeyen insanlar ve bu nedenlerle çıkan kavgalar yaralanan insanlar ve hatta ölümlerin bile yaşandığı olayları görmek mümkün. bu sonuçlara göre biz neler yapıyoruz diyerek herkesin bir muhasebe yapması lazımdır yılbaşında yaşananlar ve yapılanlar bizim toplumsal dini yaşantılarımıza tamamen aykırıdır ve hatta onların kendi dinlerine bile aykırıdır aslında allah bizi hesaba çekmeden biz kendimizi hesaba çekelim çekelimki bir çok sorun kendi kendine çözülsün.

Görende ülkede bayanların 364 gün güvenle sokaklarda dolaştığını,insanların 364 gün gram alkol almayıp 1 gün alkol tükettiğini zannedecek.Yok böyle bişey.Tek bir güne derin manalar yükleyip çıkarımlarda bulunmak oldukça yersiz.Maçlardan sonra olaylar çıkabiliyor oldu olacak lig maçları oynanmasın?bu mudur mantık?alkol insanları suça yöneltmez,o ülkede yasaların caydırıcılığı yoksa insanların altyapısı yetersiz ise o yöneltir.alkol asayiş olaylarını körüklese bundesliga maçlarında olaysız gün olmaz.schalke stadında binlerce litre bira tüketiliyor ölümü bıçaklamayı bırakın sahaya atlayan taraftar görüyormuyuz hayır.
Yılbaşı toplumumuzda gayri müslim yurttaşları tenzih ederek söylüyorum büyük oranda bir toplumsal etkinlik günü olarak kutlanır.kiliseler dolup taşmıyor yani.ki dolup taşsada bu asla sorun olmamalı,sözde değil özde demokrat olunmalı söze gelince hoşgörü eyleme gelince eser kalmıyor nedense. Belli kesim ısrarla hristyanlık noel vurgusu yapsın insanlar eğlenirken birilerine hesap vermek zorunda değil.

hakan_264

Pzr 03 Oca 2010, 19:38  

arkadaslar herkes görüşlerini paylaşşın lutfen.kımse kımseye cevap vermesin kırıcı hakaret edıcı olunuyor yoksa.herkes ıstedıgını dusunsun ve yazsın ancak baskalarına hakaret ederek bu iş olmaz.bu arada hıckımse haber hakkında konusmadı.sızı kesecegız dıyen bırı.

mesajı beğendiniz mi?
Hakki Akbulut

Pzr 03 Oca 2010, 19:51  

Alıntı:
Islam dinini yasantisina uydurmaya çalisanlar ve bundan baska her seye "cahillik" diyenler, cehaletin tam ortasindakilerdir.. Insanlar günaha girmesinler, maneviyatlari kurtulsun diye bildiklerini paylasmaya çalisanlar mide bulandiriyorlar, öyle mi?

Yilbasi kutladigim icin günaha girdigimi kim nerden biliyor bu bir. Ikincisi girsem bile ona ne, insanlara iyilik yapmak istiyorsa bir vakif kurup okumayan cocuklarimiza para toplasin. Ücüncüsü ise kime göre günah ve yanlis bu yapilan? Yani yarin alevi bir vatandas ciksin su yasak desin, hristiyan biri ciksin bu yasak desin, musevi ciksin bunlar yasak desin.. var mi böyle birsey. Benim inancima göre günah degilki ben orda kutlama yapiyorum ya da ateist de olabilirim, niye onlara düsmüs? Resmen amaclari herkesi kendinlerine benzetmek. Bunun örnegi bütün geri kalmis müslüman ülkelerde gözüküyor. Voleybol macinda patlayan bombablar, radyo kullaniyor diye kirbaca vurulan insanlar.. Bunlari yapanlarda ozaman insanlarin günaha girmemesini istiyor degil mi?

Herkes cahilligini istedigi gibi yasasin ama millete karismasin. Ben atesit olarak "Arap bir adamin pesine düsüp hayatin güzelliklerinden yararlanmiyorsunuz" diye cami önünde yazi dagitirsam bunu normal karsilar misin?

Herkes keindine yasayin kardesim. Ben kimsenin gözünü acmaya calisiyor muyum, kimsede bana karismasin!

Alıntı:
Sanki siz yilbasi kutlamazsaniz biz zengin olacagiz ya da ne bileyim bir avantajimiz varmis gibi konusmayin.. Aslinda ne haliniz varsa görün demek lazim ama, Allah'tan korkuyoruz.. Asil siz benim midemi bulandiriyorsunuz..

Ben nasil cagdas bir toplumda yasamak istiyorsam, tabularin olmadigini, dini ezgilerin isanlarin üstünden kalktigi bir toplum onlarda katilasmis islami bir toplum istiyor. Aradaki fark su, ben "cahil" deyip gecerken o bi tarafdan milleti kendine benzetme savasi veriyor.

En son Hakki Akbulut tarafından Pzr 03 Oca 2010, 19:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Barış HAKAN

Pzr 03 Oca 2010, 20:12  

Sayın Hakkı Akbulut
Kendinizce haklısınız. Yani dediklerin aslında doğrudur. Ama şunu söylememiz lazım. Biz bu ülkede herkes dinine, diline, milletine, ırkına... saygı göstermemiz lazım. Kimse kimsenin içine dışına zorla karışmasını istemiyoruz. Eğer bizler birşeyler yapmak istiyorsak, karşımızdakini ne olursa olsun hoş görmemiz lazım ve saygı göstermemiz lazım. Bu ülkede herkes özgürdür. Yeter ki vatanını ve devletini severek yaşasınlar.

Tebliğ cemaat üyelerine gelince aslında onların ne olduklarını ben tanımıyorum ve bilmiyorum. Bu zamanda herkesi güvenip doğru olmadığını düşünüyorum. Yani her gördüğümüz cüppeli ve sarıklıları bilmeden anlamadan aaa bu Müslümandır hocadır falan deyip güvenmemek lazım. Bir bakmışsın dışı ayrı içi ayrıdır. Yani sahte kılıklı şeyhler olabilir. Allah bilir kim bilir nedir?

Eğer hakikaten iyi niyetli ve doğru insanlarsa yaptıkları darvranış bana göre bir nebze olsun güzeldi.

Saygılarımla...

mesajı beğendiniz mi?
Kazım Arslan

Pzr 03 Oca 2010, 20:13  

Onlarin ya da tebligde bulunanlarin igrenç oldugunu ima ederek "Midemizi bulandiriyorlar" dersen gelir benim gibi biri ve asil senin mide bulandirdigini söyler.. Buna da kizmaya hakkin olmaz..

Bu insanlar, seçtigi kelimelerin yanlis ya da dogru olmasi bir yana, kesinlikle mide bulandirici degil, bana göre takdir edici bir davranista bulunmustur.. Seni rahatsiz etmis anlasilan.. Birileri rahatsiz olacak diye dogruyu söylemekten çekinecek degiliz..

En son Kazım Arslan tarafından Pzr 03 Oca 2010, 20:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

mesajı beğendiniz mi?: +2
targutay

Pzr 03 Oca 2010, 20:23  

Burası laik bir ülke isteyen istediği bildiriyi dağıtır ama bu bildirileri dağıtan beyefendiler bir misyonerle karşılaştıklarında bekledikleri saygıyı gösteriyorlar mı? Bence bu tebliğ olayının misyonerlikten farkı yok eğer birine saygı duyuyorsak diyerine de duymalıyız. Misyonerlere tü ka..a diyipte tebliğ cemaati üyelerine alkış tutmanın doğruluğu tartışılır bence...

Kaan Akkoyun

Pzr 03 Oca 2010, 20:28  

Ben insanların istediklerini yapmakta özgür olduklarına inanıyorum. İsteyen bildiri dağıtır, isteyen hemen yanında yılbaşı kutlar.

mesajı beğendiniz mi?
huseyin68

Pzr 03 Oca 2010, 20:39  

Fransada yasayan birisi olarak türkiyede oturan milletimden utaniyorum, nedenmi, çünkü yavur milleti dedigimiz yerde tebliğ cemaatine saygi var, veya cüppeli, sakalli, istediği brosürü istediği yerde dağıtan insanlar var, ama benim ülkemde kötü gözle bakılıyor, nasıl dinimize sahip çıkacağız hayret doğrusu, sonra fransiz bana git sen ülkene bak dese haklı, Allah bu dini bu ülkeye nasip ettiğine şükür edeceğimize, yakinda Allah korusun yaşatmayacaklar, insanlarin evde kıldığı namaza bile karişacak hale gelecez gibi geldi, çok vahim bir durum, ayrica misyonerlere Islam dinince kötü bakılmaz, isteyen istediği istediği dini tebliğ eder, Allah herkese akil mantik vermiş, herkesin hür idaresi var, bir kaç olayı gerçek müslümanlara bağlamayin, o olaylari birkaç fanatik milliyetçi yapmış idi iyi hatırlarsaniz

Alper 34

Pzr 03 Oca 2010, 20:47  

Alıntı:
Burası laik bir ülke isteyen istediği bildiriyi dağıtır ama bu bildirileri dağıtan beyefendiler bir misyonerle karşılaştıklarında bekledikleri saygıyı gösteriyorlar mı? Bence bu tebliğ olayının misyonerlikten farkı yok eğer birine saygı duyuyorsak diyerine de duymalıyız. Misyonerlere tü ka..a diyipte tebliğ cemaati üyelerine alkış tutmanın doğruluğu tartışılır bence...

Acaba misyonerlere saygı duyanlar bu sakallılara neden saygı duymuyor ....? olaya bakamısın müslüman ülkede, müslümanlığı savunmak gibi talihsiz bir işi yapan yiğitler var.

Mesajları seç:   

sponsor link :       |       Exacard.com, Faizsiz ve yüklemeli MasterCard       |