Ana Sayfa 878 bin Türkiye Fotoğrafı
  
Türk yemekleri - Tarifler ve nerede ne yenir...
Sayfa: Önceki  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 247, 248, 249  Sonraki
Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz (üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
Haldun Turan

5 yıl önce - Çrş 11 Mar 2009, 22:11
Çikolatalı Krokanlı Pasta


Çikolatalı Krokanlı Pasta

annemin yaptığı bu pastanın yapımı biraz zahmetliymiş.malzemelerini aşağıda veriyorum.

- 1 adet kakaolu hazır pasta keki
- 1 paket kakaolu pasta kreması
- 1 poşetten hazırlanmış krem şanti
- 1 çorba kaşığı şeker
- 200 gram kakaolu yaz helvası
- 1 çorba kaşığı granül kahve

Süsleme İçin

- 1 su bardağı kıyılmış fıstık
- 1 su bardağı şeker ( krokan için )
- 1 paket çikolata


(+)



(+)



Haldun Turan

5 yıl önce - Cmt 14 Mar 2009, 03:14
Ezme Patates Salatası


Ezme Patates Salatası

Malzemeler

- 1 kg patates ( haşlanmış ezilmiş )
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yumurta sarısı haşlanmış
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 limon suyu
- tuz

Üstü İçin

- 2 adet domates küp doğranmış
- yarım demet roka
- 1 salatalık
- 1 yeşil biber
- 2-3 dal taze soğan
- 2-3 dal maydanoz
- süslemek için zeytin



(+)



(+)


En son Haldun Turan tarafından Cmt 14 Mar 2009, 03:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


deniz1764

5 yıl önce - Cmt 14 Mar 2009, 03:25



(ZEYTİNYAĞLI PIRASA)



Malzemeler:
1 kg. pırasa
1 havuç
1 patates
1 fincan pirinç
1,5 tatlı kaşığı tozşeker
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz veya çeşni

Yapılışı:
Pırasaları 2-3 cm. boyunda kesin. Yeşil kısımlarını ayırın. (Bu kısımlarından mücver yapabilirsiniz.) Yıkadıktan sonra geniş bir tencereye alın. Patates ve havucu da doğrayıp yıkanmış pirinçle beraber üzerine ekleyin. Tozşekeri serpin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte pişirin. Dibinin tutmamasına dikkat edin. Ocağı kapatmadan tuz veya çeşni serpin. Soğuyunca servis yapın.




(PIRASA MÜCVERİ )



Malzemeler:
Zeytinyağlı pırasa yaparken ayırdığınız pırasanın yeşil kısımları
1 adet patates
kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
1 fincan rendelenmiş kaşar
1 yumurta
1/2 çorba kaşığı un
karabiber
toz kırmızı biber
dereotu
tuz veya çeşni

Yapılışı:
Pırasanın yeşil kısımlarını doğrayıp haşlayın. Soğuyunca suyunu süzün ve elinizde sıkarak suyunu akıtın. Patatesi de haşlayıp iyice ezin. Diğer malzemelerle karıştırın. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.

AFİYET OLSUN...


Haldun Turan

5 yıl önce - Sal 17 Mar 2009, 18:39
Havuç Ezmesi


Havuç Ezmesi

annemin yaptığı bu yemekte de süzme yoğurt vardır


(+)



(+)


Haldun Turan

5 yıl önce - Çrş 25 Mar 2009, 00:08
Taratorlu Karnabahar Salatası


Taratorlu Karnabahar Salatası

annemin yaptığı bu yemeğin malzemeleri şöyle.

Malzeme

- 1 karnabahar
- 2 fincan ayçiçek yağı
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 50 gram ceviz veya fıstık
- 1 fincan limon suyu
- 2 diş sarımsak,tuz
- 2 fincan mayonez

Süslemek için

- 1 domates
- 1 havuç



(+)



(+)



En son Haldun Turan tarafından Çrş 25 Mar 2009, 01:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Haldun Turan

5 yıl önce - Cmt 28 Mar 2009, 00:01
Elma Tatlısı


Elma Tatlısı

evde çektiğim resimlerdir.krem şanti,fındık kırıntısı malzemelerimiz arasında vardır.elmalarımızın önce şekerli suda pişirilmesi gerekiyor.



(+)



(+)


mordehay kohen

5 yıl önce - Pts 30 Mar 2009, 13:49

MERHABALAR DAMAK TADINA MERAKLI ÜYELER .
sizlere bir sorum var acaba bilecekmisiniz :
Lahmacun Türkiyede çok yaygın peki lahmacun ne masasına geliyor ? hangi lisandan alıntı
daha doğrusu anavatanı neresi bakalım bilecekmisiniz ? başarılar .


onderyolbakan
5 yıl önce - Çrş 01 Nis 2009, 15:28
Türk yemekleri - Tarifler ve nerede ne yenir...


Anzak koyunda piknik yapan bir ailenin yaptığı patlıcan oturtma (Karnıyarı)
Malzemesi
Patlıcan,
rendelenmiş kaşar peyniri
bir çay kaşığının yarısı tereyağ ve
Mangal


(+)

Herkezin bildiği sahanda peynirli yumurta (Sahan kiremit)


(+)


Berkay Subaşı

5 yıl önce - Çrş 01 Nis 2009, 16:07
Emirdağ'ın lezzetleri tabiki Emirdağ'da yenir


TARHANA ÇORBASI: Emirdag'inda çok tüketilen bir çorba türüdür. Batı Karadeniz'de , Kastamonu'da yapılan tarhanaya benzer bir şekilde hazırlanmaktadır; fakat farklı olarak toz karanfil ve damla sakızı konur. Un, tuz, su ye süzme yoğurt yoğrularak iki gece mayalanır. Lokmalar şeklinde çarşaf üzerine serilir ve güneşte kurutulur. Kurutulan tarhana bez torbaya konarak saklanır. Kullanılacağı zaman bir tasa pişirilecek kadarı konur, ılık su ile ıslatılarak iyice ezilir ye kaynayan suya süzülür. Bu çorba için tereyağı ve kışlık olarak hazırlanan kuru kıyma kullanılır. İstenirse tereyağında kızartılan sarımsak da çorbaya ilave edilebilir.



YAYLA ÇORBASI: Bir miktar suda hazır1anan pirinç, un, yumurta, yoğurt karışımı ile terbiyelenir. Üzerine tereyağında kızartılan kırmızı biber ve kuru nane konur. Bir de aynı şekilde yapılan ancak kuru nane yerine maydanoz kullanılan düğün çorbası vardır. Bu çorbaya istenirse haşlanmış nohut da eklenebilir.



MERCİMEK ÇORBASI: Kırmızı mercimek bundan 50 sene önce pek bilinmezdi. Daha çok yeşil mercimek ile yapılırdı.Yapılışı şöyledir: Mercimek haşlanır bu esnada içine bir parça çiğ kıyma atılır. Bunun sebebi mercimeğin kararmasını engellemektir. Tereyağı ve un ile miyane hazırlanır, mercimekle birlikte kaynatılır. Bu mercimek süzgeçten geçirilmeden pişirilir.



PAÇA ÇORBASI: Kelle eti ile yapılır. Yoğurt ve un ile terbiye edilir. Sarımsak ve sirke konularak yenir. Ekmek eklenir ve yenir.



Şimdi Emirdag ekmeklerine geçelim. Emirdag'inda evlerde yapılan Hashasli ekmekler evlerin fırınlarda pişirilir. Somun ekmeği ,hamur teknesinde yoğurulur ve bir süre mayalanmaya bırakılır. Daha sonra temiz bir bezin üzenine dökülür ve hamur dinlendirilmeye alınır. Daha önce yakılan kızgın ekmek fırına bırakılır.






KATMERLİ GÖZLEME: Un,tuz,su,maya ve sıvı yağ ile yapılır. Mayalanan hamur avuç içi büyüklüğünde kesilerek oklava ile açılır.Yağlandıktan sonra katlanır ve tekrar açılır.Kızgın saç üzeninde pişirilir.




KATMER: Un hamur haline getirildikten sonra iki yumruk büyüklüğünde yumaklara ayrılır. Yumağın her biri oklava ile yufka şeklinde açıldıktan sonra üzeri yağlanır ve sürtülmüş haşhaş sürülür. Daha sonra 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilerek üst üste konulur ve katlanır. Sigara paketi büyüklüğünde karelere bölündükten sonra tekrar oklava ile açılarak özel katmer sacında pişirilir. Sıcak olarak yenir.



ETLİ MAKARNA: Yufka şeklinde açılan hamur, içine soğan, maydanoz ve et karışımından küçük parçalar konularak 3-5 cm'lik üçgen şekiller halinde katlandıktan sonra kaynayan suda pişirilir. Tepsi içine konularak üzenine tereyağı ve sarımsaklı yoğurt dökülerek yenir.






EKMEK HELVASI: Un ve tereyağın pembeleştirilir. Başka bir tencerede şerbeti kaynatılır. Karışımın kıvamı ele alınacak şeki1de olmalıdır. Limon tuzu da konan şerbet elle çevrilerek saç tel haline getirilir. Bu arada miyane tepsiye dökülür. Saç tel haline gelen karışım miyanenin üzenine konur. Üç-dört kişi bu karışıma miyaneyi yedirir ve tepsiye döker. Tane tane kesilerek servis yapılır. Yapıldıktan sonra bir iki gün içinde tüketilmelidir. Eğer yeterince iyi çekilmemişse içinden küçük şeker parçaları çıkabilir. Bunların kalmaması için tepsi ateşin üzenine konularak çevirme işlemi yapılabilir.



HAŞHAŞ HELVASI: Haşhaş tohumları belli bir süre kavrulduktan sonra özel taşında sürtülür. Daha sonra sürtülmüş haşhaşın üzerine pekmez ve öncesinden kaynatılmış ve soğutulmuş şeker ilave edilerek yenir.



REÇELLER



Yörede yetişen kızılcık, vişne, böğürtlen, dağ çileği gibi meyvelerin reçelleri yapılmaktadır. gül yapraklarından da hoş kokulu reçeller hazırlanır. Özellikle Ramazan ayında gül reçeli sofranın vazgeçilmezlerindendir. Gerede'de kuru ve yaş kayısıdan da reçel yapılır.


Sait_71
5 yıl önce - Çrş 01 Nis 2009, 16:09

Memleketim Merzifon'a giderseniz mutlaka ama mutlaka köyde felan fırında keşkek yemeyi unutmayın. Üstüne salçalı sos off. Müthiş bir tat. Belki gördüğünüzde ilk yemek istemezsiniz ama tattığınızda tadı sizi alır götürür.

İşte size keşkek resmi..

http://galeri.milliyet.com.tr/cekpaylaskazan/Resimler/4071


Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET